Spinātos ir daudz C, A, B1, B2, B3, B6, PP E, D2 un K vitamīna, tāpēc tos vēlams ēst pēc iespējas svaigus, lai nezustu to labās īpašības.
Turklāt spināti satur organismam visvieglāk uzņemamo dzelzs formu, un tajos ir liela joda koncentrācija. Spinātu uzlējumu tautas medicīnā lieto kakla un plaušu saslimšanu gadījumos.
Spinātu strūdele ar augļu čatniju
Sastāvdaļas:
500 g spinātu
4 ēd. karotes sviesta
1 sīki sakapāta ķiploka daiviņa
Sāls
500 g kārtainās rauga mīklas
150 g plānās šķēlēs sagriezta Ementāles siera
300 g augļu čatnija
1 viegli sakulta liela ola
Pagatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepamplāti iezieš ar sviestu.
Spinātus 2 – 3 minūtes vāra 250 mililitros ūdens, tad notecina un atdzesē.
Spinātiem izspiež lieko šķidrumu un tos sakapā. Pannā izkausē trīs ēdamkarotes sviesta. Pievieno ķiplokus, spinātus un piecas minūtes sautē. Pieber sāli.
Mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas izveltnē plānā, lielā četrstūrī. Virsū kārto spinātus, Ementāles sieru un augļu čatniju. Mīklas īsākās malas ieloka un visu saritina strūdelē.
Liek uz plāts, virspusi vairākās vietās iegriežot. Pārziež ar sakultu olu.
Cep 30 – 35 minūtes, līdz strūdele kļūst zeltaina. Pasniedz karstu.
102.000.102.6376
izskatās vienkārši un garšīgi, paldies!
kaa taisa miiklu??????