Tradicionāli Lieldienās daudzas ģimenes mielojas ar olām, iepriekš tās izrotājot. Tomēr, ja nav vēl izvēlēta mīļākā olu krāsošanas tehnika, šeit pāris padomu, kā olu krāsošanu padarīt radošāku.
Olu izvēle:
Baltās olas – izceļ krāsas un krāsu nianses
Brūnās olas – krāsa ir spilgtāka
Lai olas nesasprāgst, tās pirms vārīšanas ieteicams uz divām stundām atstāt istabas temperatūrā. Pirms krāsošanas olas nomazgā un samitrina, lai krāsa labāk pārklājas.
Karstā ūdenī vāra:
Uzvāra nolējumu 20-30 minūtes, olas vāra 10 minūtes, 10 minūtes atstāj ievilkties.
Brūnas – sīpolu mizas
Dzeltenas – apelsīnu mizas, spināti, nātres, burkāni, citronu mizas
Pelēkbrūnas – kafija (100 grami uz 1 litru)
Oranžas – bērzu lapas, kurkuma
Zaļas – piparmētras
Zilas – mellenes, upenes
Rozā – karkadē tēja
Aukstā ūdenī mērcē:
Uzvāra nolējumu 20-30 minūtes, atdzesē, uzvāra atsevišķi olas, vismaz 2 stundas mērcē.
Violetas – aroniju sula un etiķis
Brūnas – melnā tēja
Sarkanas – biešu, dzērveņu, vīnogu sulas un etiķis