Recepte: Ruma pankūkas

Vairāk nekā puse (62%) iedzīvotāju atzīmēs Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienu 4.maijā, no kuriem lielākā daļa (84%) par godu tam organizēs arī svētku mielastu, noskaidrots Latvijas nacionālā mazumtirgotāja ELVI veiktajā pircēju aptaujā.

Iegādājoties visu nepieciešamo svinībām, pircēji galvenokārt plāno iekļauties no 21 līdz 50 eiro – šādu atbildi ir snieguši 45% aptaujas respondentu. 84% ēdienus svētku mielastam gatavos pašu rokām, veikalā iegādājoties produktus, ko lieto ikdienā (40%), un akcijas preces (41%): augļus un dārzeņus (18%), gaļu (16%), saldumus un torti (14%), konditorejas izstrādājumus un maizi (10%).

BNN piedāvā Brīvības svētku brokastu galdam pagatavot pankūkas.

Ruma pankūkas

Sastāvdaļas:

Glāze miltu

Glāze piena

3 olas

3 ēdamkarotes pūdercukura

2 ēdamkarotes ruma

Muskatrieksts

Kanēlis

Sviests

Sāls

Pagatavošana:

Ar pūdercukuru saputo olu dzeltenumus, kam pievienots rums un nedaudz garšvielu. Turpinot kult, pakāpeniski pievieno pienu un miltus, raugoties, lai masā neveidojas kunkuļi.

Mīklai nevajadzētu būt pārlieku biezai. Lai no tā izvairītos, var izmantot vairāk piena.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno šķipsniņu sāls. Masu iecilā mīklā.

Cep sakarsētā sviestā, līdz pankūkas kļūst brūnas.

Ref: 102.000.102.7208

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas