Recepte: Aprikožu čili mērce

Aprikozes satur līdz 27% dažādu cukuru, galvenokārt saharozi, vitamīnus C, B1, B2, B15, P, A provitamīnu un dažādus mikroelementu – dzelzi, kāliju, magniju, fosforu, kalciju un nātriju. Aprikozēs ir organiskās skābes – ābolskābe, vīnskābe, citronskābe un salicilskābe.

Bagātīgā sastāva dēļ šos augļus iesaka ēst, ja ir mazasinība, aizkuņģa dziedzera, aknu un žultspūšļa darbības uzlabošanai, sirds un asinsvadu sistēmas slimību gadījumos, kā arī smadzeņu darbības veicināšanai un atmiņas uzlabošanai.

Mērce, kuras sastāvdaļā ir aprikozes, lieliski sader ar gaļas ēdieniem, kā arī ar baltās zivs fileju un wok pannā ceptiem dārzeņiem. Receptē minēto sastāvdaļu pietiks, lai pagatavotu vairākas burciņas mērces, norāda receptes autori – Rimi veselīgās ēšanas kustība Aikāgaršo.

Aprikožu čili mērce

Sastāvdaļas:

1 kg aprikožu

2 – 3 apelsīni

1 čili pipars

1 laims

3 ēdamkarotes brūnā cukura

2-3 daiviņas ķiploka

Citronzāle

5mm ingvera saknes

Šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Noskalo aprikozes un attīra tās no kauliņiem.

Notīra ķiploka daiviņas, sagriez čili. Izspiež apelsīnu sulu.

Liek visu katlā, pievieno sulu, kas izspiesta no apelsīniem.

Pieliek arī citas sastāvdaļas, pataupot vienīgi laimu.

Liek uz lēnas uguns un vāra vismaz 20 minūtes.

Pēc garšas pievieno laima sulu.

Mērci sablendē vai izspiež caur sietu.

Lai mērce būtu skābāka, pievieno vairāk laima, bet ja grib to asāku, – pievieno vēl čili.

Ref: 102.000.102.7727

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas