Recepte: Nūdeļu rieciņi

Dzestrs rudens rīts ar dālijām, baltām blūzēm, smiekliem, čalām, patīkamām atmiņām par pagājušo vasaru un apņēmība uzsākt jaunu, daudzsološu mācību gadu. Katram no mums ir savs stāsts par pirmo skolas dienu. 1. septembris ir laiks, kad svētku izjūtu var radīt arī ar īpašu maltīti visai ģimenei, pirkto salātu, pīrādziņu vai kūku vietā izvēloties pašu radītas garšu kombinācijas.

Restorāna Laivas šefpavārs Jānis Eislers vēl gardākam un skaistākam mācību gada sākumam iesaka pagatavot nūdeļu rieciņus.

 Nūdeļu rieciņi

Sastāvdaļas (4-5 personām):

400g nūdeļu

1 glāze tomātu biezeņa

1 sīpols

2 ēdamk. sviesta

2 ēdamk. sarīvēta siera

nedaudz majorāna un sāls

2 olas

2 ēdamk. eļļas

Pagatavošana:

Sāls ūdenī novāra nūdeles mīkstas, nokāš un uzliek uz sieta notecināties.

Sakuļ olas, pielej kausētu sviestu, pieliek smalki sagrieztus, sviestā ceptus sīpolus, tomātu biezeni, sarīvētu sieru, nedaudz majorāna un mazliet ūdens.

Visu samaisa, liek bļodā un atdzesē.

Sagriež visu šķēlēs, veidojot kotletes, cep sviestā vai eļļā.

Pasniedz ar zaļumiem un mārrutku mērci.

Ref: 102.000.102.7990

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas