Olīveļļa ir ideāla ēdienu piedeva un tiek uzskatīta par vitāli svarīgu labas veselības uzturēšanai. To var izmantot gan termiski neapstrādātu, gan termiskos ēdienu gatavošanas procesos, turklāt tā ir augstas kvalitātes pārtikas produktu konservu būtiska sastāvdaļa.
Pret Parmas upi vērstajās kalnu nogāzēs valda Vidusjūras reģiona valstīm tipisko olīvu audzēšanai piemērots mikroklimats. Vairāki ražotāji Parmā gatavo kvalitatīvu nerafinēto olīveļļu no auksti spiestām olīvām, norāda šefpavārs Alberto Roseti, piedāvājot savu recepti.
Parmas roze
Sastāvdaļas:
400 g cūkas filejas
4 plānas Prosciutto di Parma DOP šķēles
100 g siera Parmigiano Reggiano DOP
sāls
nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa
sviests
rozmarīns
Pagatavošana:
«Atver» fileju garumā un izlīdzina ar gaļas irdinātāju, apkaisa ar sāli un nedaudz sasmalcināta rozmarīna.
Prosciutto di Parma DOP un Parmigiano Reggiano DOP šķēles ietin filejā un nosien.
Cep krāsnī 190 grādu temperatūrā 16 min.
Sagriež aptuveni pusotru centimetru biezās šķēlēs un pasniedz ar ceptiem kartupeļiem.
Ref: 102.000.102.8228