Līdz ar svētku tuvošanos, iespējams, daudziem nāksies piedzīvot ne vienas vien sātīgas vakariņas. Tiem, kas meklē kādu gaisīgāku un vieglāku recepti Ziemassvētkiem, BNN piedāvā Dzērveņu – spinātu salātus, ar ko iepriecināt gan sevi, gan viesus.
Dzērveņu – spinātu salāti
Sastāvdaļas:
1 tējkarote sviesta
3/4 glāzes mandeļu skaidiņas
500 grami spinātu
1 glāze žāvētu dzērveņu
2 tējkarotes grauzdētu sezama sēklu
1 tējkarote magoņu sēklu
1/2 glāze cukura
2 tējkarotes sakapātu sīpolu
1/4 tējkarotes sarkanās paprikas
1/4 glāze baltvīna etiķa
1/4 glāze ābolu sidra etiķa
1/4 glāze olīveļļas
Sagatavošana:
Vidēji dziļā pannā uzkarsē sviestu, kurā viegli sacep mandeles. Pēcāk mandeles atdzesē.
Bļodā sajauc sezama, magoņu sēklas, cukuru, sīpolus, papriku, vīna un sidra etiķi un olīveļļu.
Saplucinātus spinātus pārlej ar minēto mērci un sajauc ar dzērvenēm un mandelēm.