Karstie kokteiļi vēsajā un tumšajā laikā ir kļuvuši īpaši aktuāli. Tie ļauj sasildīties un rada ziemas sezonai raksturīgo atmosfēru.
Ne tikai vīnu var karsēt, tādējādi padarot to par īpaši sildošu un ziemīgu dzērienu, arī citus savus iecienītākos kokteiļus var baudīt karstus, norāda Elkor Food&Wine pārstāvji. Tas ir ļoti vienkārši – galvenais ir dzērienu nevārīt, bet sildīt līdz aptuveni 60 grādu temperatūrai, tādējādi pastiprinot dzēriena aromātu un nezaudējot labās garšas īpašības.
Karstais ābolu pīrāgs glāzē
50 ml tumšā ruma
150 ml ābolu sulas
Malts kanēlis
Kanēļa standziņa dekorēšanai
Ābola daiviņa
Karstais balzams
25 ml Rīgas melnā balzama
175 ml upeņu sulas
Apelsīna daiviņa
Stiprais morss
175 ml dzērveņu sulas
25m l degvīna
15 ml medus
Apelsīna daiviņa
Kanēļa standziņa
Svaiga piparmētra
Sildošais apelsīns
175 ml apelsīnu sulas
25 ml degvīna
15 ml medus
Apelsīna daiviņa
Kanēļa standziņa
Karstā Pina Colada
50 ml Malibu kokosriekstu ruma
150 ml ananāsu sulas
15 ml laima sulas
Ananāsa daiviņa
Svaiga piparmētra
Klasiskā imunitātes tēja
30 g citrona
20 g medus
25 g svaiga ingvera
Svaiga piparmētra
Ref: 102.000.102.8869