Kāposti, bietes, burkāni ir tie rudenī ievāktie vietējie dārzeņi, ko ieteicams lietot uzturā ziemas laikā. Šajos produktos esošās uzturvielas palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu. Turklāt no minētajiem produktiem iespējams viegli pagatavot ļoti garšīgu maltīti, teic receptes autori – Lido šefpavāri.
Krāsnī ceptas bietes un burkāni ar kazas sieru
Sastāvdaļas:
Mazas vai vidējas bietes
Vidēji lieli burkāni
Kazas vai Fetaki siers
Zaļumi
Pesto mērce
Pagatavošana:
Izvēlas mazas vai vidējas bietes un vidēji lielus burkānus Nogriež zaļumus un galus, ja tie ir gari.
Krāsni uzsilda līdz 200 grādu temperatūrai, dārzeņus nomazgā un nemizotus ietin folijā. Liek krāsnī un cep 70 minūtes.
Izņem no krāsns, atdzesē, nomizo un griež aptuveni 0,5 cm biezās ripās.
Ņem kazas vai Fetaki sieru, sagriež 0,5 cm biezos gabaliņos.
Kārto uz galda šķīvja pamīšus – biete, siers, burkāns, siers. Pēc izlikšanas ieteicams pārkaisīt ar zaļumiem un pārliet ar pesto mērci.
Pasniedz kā uzkodu gan pie gaļas, gan veģetāriem ēdieniem.
Ref: 102.000.102.8885