Interjera un delikatešu centrā mc2 Krasta ielā 68a, 21. martā, plkst. 18:00 tiks uzsākta unikālās, no īstas šokolādes veidotās istabas demontāža. Unikālais mākslas darbs – istaba, kurā visas detaļas pagatavotas tikai un vienīgi no šokolādes tika atvērta par godu Svētā Valentīna dienai.
13. februārī Rīga iegāja vēsturē un kļuva par vienu no tām nedaudzajām pilsētām pasaulē, kurā izveidota šāda – 20 kvadrātmetrus liela, no īstas šokolādes pagatavota istaba. Apskatīt šokolādes istabu interesenti vēl var līdz pat 21.martam.
Daļa ekspozīcijas tiks sadalīta mazos gabaliņos, kuri kā suvenīri tiks dāvāti interjera un delikatešu centra apmeklētājiem. Kopā tiks dāvināti vairāk nekā tūkstotis šokolādes istabas fragmentu.
Rīgas šokolādes istabu veidoja divus mēnešus. Lai pārvietotu šokolādes istabas atsevišķās detaļas bija nepieciešama speciāla tehnika, kura nodrošina noteiktu temperatūras režīmu. Ja organizatori tādu nebūtu varējuši atrast, daļa istabas vienkārši nebūtu nokļuvusi Rīgā. Istabas montāžai un pilnīgai tās pabeigšanai bija nepieciešama apmēram nedēļa. Šokolādes istabas autore ir pazīstamā šokolādes skulptore Jeļena Klimenta.
«Saldā istaba sastāv no vairāk nekā 50 elementiem. To starpā – mēbeles, kamīns ar svecēm, paklāji, gleznas, pulkstenis, ziedi, klāts galds zem kura apgūlies suns. Viss kā īstā istabā un atveidots dabīgā lielumā. Turklāt, šī ir vienīgā istaba pasaulē, kurai piemīt sava neatkārtojama smarža,» stāsta Klimenta. Viņa piebilst, ka darbs bija sarežģīts, tas paveikts ar īpašu rūpību. Lai izveidotu šokolādes istabu bija nepieciešami 600 kilogrami šokolādes. Tā vesta no visām pasaules malām – Šveices, Beļģijas, Jaunzēlandes un Brazīlijas.
«Strādāt ar šokolādi ir ārkārtīgi interesanti, veidojot tā viegli pakļaujas, jauki smaržo. Lai veidošana izdotos, temperatūrai jābūt 35 – 40 grādu robežās. Ja temperatūra būs augstāka, šokolāde ātri kusīs un zaudēs formu. Ja šokolāde būs pārāk auksta – tā ātri kļūs cieta un trausla,» turpina Klimenta.
Ref: 102.000.102.9389