Vasara ir atvaļinājumu laiks, kad vēlamies atpūsties no steidzīgās ikdienas, gozēties saulītē un baudīt dabas skaistumu. Un kas gan var būt patīkamāks par gardu maltīti tuvu cilvēku lokā ziedoša dārza vidū!
Patīkami atsvaidzinošu un sātīgu ēdienu, kas garšos kā pieaugušajiem, tā bērniem, piedāvā pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.
Vasaras laša salāti
Sastāvdaļas:
800 g neliela izmēra jauno kartupeļu
Jūras sāls
Svaigi malti melnie pipari
200 ml dabīgā bezpiedevu jogurta
1 citrona sula un miziņa
Olīveļļa
Puse nomizota vidēja izmēra gurķa
1 neliels fenheļa stublājs
1 neliels svaiga bazilika saišķītis
400 g augstas kvalitātes kūpināta laša
Pagatavošana
Notīri kartupeļus, pēc tam lielākos no tiem sagriez uz pusēm, mazākos atstāj veselus. Katlā ielej ūdeni un pievieno sāli. Kartupeļus vāri uz mērenas uguns. Kad ūdens sasniedzis vārīšanās temperatūru, turpini vārīt kartupeļus uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes līdz tie ir mīksti.
Kamēr tupeņi vārās, ķeries klāt mērces pagatavošanai. Sajauc kopā jogurtu ar citrona sulu un miziņu, pievieno palielu šķipsniņu sāls, maltos piparus un pielej olīveļļu. Labi nosusini uzvārītos kartupeļus, ieliec tos bļodā un uzreiz pievieno tiem nedaudz sāls un piparu. Apslaki kartupeļus ar nelielu daudzumu olīveļļas un atstāj piecas minūtes, lai ievelkas. Garšvielas un olīveļļu noteikti pievieno kartupeļiem, kamēr tie karsti, jo tā tie labāk absorbē garšas. Pēc tam kartupeļiem klāt piemaisi lielāko daļu pagatavotās mērces. Atstāj kartupeļus atdzist.
Gareniski sagriez gurķi uz pusēm, izņem sēklas un sagriez to puscentimetru plānās šķēlēs. Rupji sakapā fenheli. Pievieno gurķi, fenheli un bazilika lapas kartupeļiem un visu kārtīgi samaisi. Sadali salātus četrās porcijās un katrai pievieno strēmelēs sagrieztu lasi. Pārlej ar nelielu daudzumu olīveļļas.
Ref: 102.000.102.10365