Kafejnīcu ķēdes Starbucks un Costa 17.februārī solījušas samazināt cukura saturu savos dzērienos pēc tam, kad birtu aktīvisti atklājuši, ka dzērieniem tiek pievienots «bīstami» daudz cukura.
Organizācija «Rīcība pret cukuru» analizējusi 131 dzēriena sastāvu un secinājusi, ka 98% dzērienu ir tik daudz cukura, ka saskaņā ar Lielbritānijas pārtikas marķēšanas kārtību tie atzīstami par pārtikas produktiem, kuru patēriņu ieteicams samazināt.
Secināts, piemēram, ka Starbucks lielākā tilpuma augļu tējas dzērienā ar vīnogām, apelsīniem un kanēli ir 99 grami jeb 25 tējkarotes cukura, savukārt Costa lielākā tilpuma latte tējā – 20 tējkarotes cukura.
AFP vēsta, ka Starbucks pārstāve norādījusi, ka amerikāņu uzņēmums šogad apņēmies «cukurotākajiem dzērieniem pievienotā cukura daudzumu līdz 2020.gadam samazināt par 25% ». Britu Costa sabiedrisko attiecību speciāliste savukārt norādījusi, ka uzņēmums jau samazinājis cukura saturu savos dzērienos un turpinās to darīt arī turpmāk.
Ref: 111.111.103.3193