Notiks pirmais Latvijas grilēšanas čempionāts

Šovasar dažādās pilsētās visā Latvijā norisināsies pirmais Latvijas atklātais grilēšanas čempionāts, kurā aicināts piedalīties ikviens grilēšanas entuziasts. Sacensību ietvaros notiks grilēšanas šovi, meistarklases un grilu parāde, šie pasākumi visiem interesentiem būs pieejami bez maksas.

Čempionātu organizē Latvijas Grilēšanas savienība sadarbībā ar jaunu brīvdabas pasākumu zīmolu Sunny Frog. Čempionātu atblasta Latvijas pašvaldības, mudinot entuziastus visā Latvijā iesaistīties grilēšanas pasākumu aktivitātēs.

Latvijas Grilēšanas savienības vadītājs Juris Titovs atzīst, ka Latvijā grilēšana ir ļoti populāra – gandrīz katrā mājsaimniecībā kāds nodarbojas ar grilēšanu, izmēģinot dažādus grilēšanas veidus un receptes. Tomēr līdz šim nebija vienota pasākuma, kas apvienotu grilēšanas entuziastus, popularizētu Latvijas grilēšanas kultūru un tradīcijas. «Grilēšana ir dzīves stils, tādēļ Latvijas grilēšanas čempionātā aicināti piedalīties visi interesenti,» mudina Juris Titovs.

Latvijas atklātā grilēšanas čempionāta uzdevums ir noskaidrot labāko grilēšanas komandu mūsu valstī, popularizējot grilēšanu kā aktīvu un interesantu dzīves stila daļu, un sekmējot nozares attīstību Latvijā. Sacensības tiek organizētas komandai, jo grilēšana ir kopīgs izklaides pasākums draugiem un domubiedriem, kurā notiek aktīva ideju, iespaidu, sajūtu apmaiņa. Latvijas atklātā grilēšanas čempionāta dalībnieku veikumu, komandas atraktivitāti, kreativitāti un vizuālo noformējumu vērtēs kompetenta žūrija, kuru pārstāvēs gan Latvijas meistari, gan starptautiski tiesneši. Čempionāta dalībniekiem būs jāgrilē ne tikai gaļa un zivis, bet arī Latvijas tradicionālie produkti un deserts. Komandas prezentācijā Fantāzija vērtēs arī pagatavotās maltītes noformējumu.

Latvijas Grilēšanas savienības mērķis nav apvienot profesionālus pavārus, bet entuziastus, kuriem grilēšana ir dzīves stils, kas iedvesmojis uzņēmējdarbībai. «Latvijā grilēšanas sezona nebeidzas nekad, jo grilēt var ne tikai vasarā, bet arī gada aukstākajos mēnešos. Latvijas daba bagātīgi nodrošina ar dažādām dabas veltēm, kas piemērotas grilēšanai – zivis, dārzeņi, augļi, siers,» atzīst Latvijas Grilēšanas savienības vadītājs Juris Titovs.

Ref:103.000.103.10067

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas