Atzīmējot alus darītavas astoņu gadu jubileju, Valmiermuižas alus uzsāk pusmiljonu vērtu ieguldījumu projektu, lai izveidotu Alus darbnīcu, kurās brūvēs ekskluzīvas alus garšas mazās partijās.
«Šī ir simboliska dāvana alus darītavas astoņu gadu jubilejā. Kopš pirmās darbības dienas sekojam stratēģijai – fokusēties uz kvalitāti un bagātām garšas buķetēm, lai atgrieztu alu uz svētku galda,» norāda Valmiermužas alus saimnieks Aigars Ruņģis. «Alus darbnīca ir ļoti nozīmīgs attīstības posms, lai gadiem slīpēto meistarību varētu likt lietā, brūvējot ekskluzīvu alu visprasīgākajiem alus baudītājiem.»
Uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka esošajā Valmiermuižas alus darītavā turpinās brūvēt iecienītās klasiskās Valmiermuižas alus garšas. Savukārt Alus darbnīcu varēs pielīdzināt alus ateljē, kur pēc individuāla pasūtījuma tiks radītas jaunas un ekskluzīvas garšas, izmantojot sastāvdaļas, kas atrodamas gan Latvijā, gan pasaulē. «Mani patiesi aizrauj iespēja radīt jaunas garšu simfonijas, jo apiņu, iesalu, raugu veidi pasaulē ir mērāmi simtos, katram ir savas īpašības, ļaujot radīt ko patiesi īpašu,» uzsver Ruņģis.
Alus darbnīcas katli tiek kalti Vācijā, bet alus mucas meistarotas Nīderlandē. Paredzēts, ka viena jaunās darbnīcas alus partija būs 2 000 pudeļu, kas ļaus gadā izbrūvēt vien 100 000 litru alus. Tas ir 20 reizes mazāk nekā esošajā alus darītavā.
Plānots, ka pirmos Alus darbnīcas brūvējumus būs iespējams nobaudīt septembra beigās. Ieguldījumi tiek finansēti no iepriekšējo gadu uzkrātās peļņas, piesaistot arī Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu. Ieguldījumus plānots atpelnīt astoņu gadu laikā, skaidro uzņēmumā.
Jau ziņots, ka pērn Valmiermuižas alū kopumā izbrūvēts par 4,4% vairāk alus nekā gadu iepriekš, sasniedzot 2,053 miljonus litru. Savukārt eksporta tirgos kāpums ir 155% – pārdots divarpus reizes vairāk alus nekā 2015.gadā. Valmiermuižā darītais alus nonāk Igaunijā, Zviedrijā, Lietuvā un Šveicē. Šā gada sākumā uzsākts eksports arī uz Somiju un Lielbritāniju.
Ref:224.000.103.699