Kā neitralizēt pH līmeni organismā? Tas ir vienkāršāk, nekā tu domā!

Daudzus cilvēkus nomoka sūdzības par veselību, kurām, šķiet, nav tiešas saistības ar viņu ķermeņa izmēru, fizisko aktivitāšu daudzumu vai vecumu. Viņi varētu sūdzēties par tādiem simptomiem kā grēmas, šķidruma aizture, aizcietējumi, sāpes locītavās, galvassāpes, nogurums un neizpratne, kas ir pie vainas.

Daži pētnieki ir atklājuši, ka skāba ķermeņa vide var novest pie locītavu problēmām un kaulu vispārējās izturības pasliktināšanās, jo ķermenis, mēģinot labot sava asins sastāva skābumu, atņem sārmainās minerālvielas kauliem, kas padara tos trauslus. Kaut arī visi šie simptomi var rasties citu problēmu dēļ, daudzos gadījumos tie var būt tieši saistīti ar skābuma/sārmainības līdzsvaru ķermenī un asinsritē.

Veselīga pH līmeņa ieviešana var veicināt ievērojamus veselības uzlabojumus pat bez dārgu medikamentu, sarežģītu diētu vai kāda cita veida medicīniskas iejaukšanās. Tas var uzlabot arī šūnu funkciju, samazināt saslimstību un palīdzēt ar smago metālu detoksikāciju. Pareizā līdzsvara ieviešanas noslēpums ir uzņemt pārtikā atbilstošus ēdienus un dzērienus. Šajā rakstā atradīsi, uz kuriem ēdieniem un dzērieniem vajadzētu koncentrēties un kurus vajadzētu lietot pēc iespējas mazāk vai izvairīties no tiem.

Vispirms, kas ir sārmainība vai skābums?

No fiziskās veselības viedokļa tā ir ūdeņraža jonu koncentrācija (pH) asinīs vai kuņģa skābē, vai dzērienos, kā, piemēram, kafija, tēja, vīns vai limonāde. Šķīduma pH līmenis var būt no 0 līdz 14.

No 0 līdz 7 šķīdums ir «skābs» un no 7 līdz 14 tas ir «sārmains». Ideālais ķermeņa pH līmenis ir ap 7.4, kas ir mazliet sārmains.

Arī ēdiens, kuru ēdam, var tikt klasificēts kā vai nu «paskābinošs» vai «pasārminošs», atkarībā no tā, kā pēc sagremošanas tas ietekmes ķermeni. Dīvaini, bet daži ēdieni, kurus uzskatām par skābiem, piemēram, āboli, apelsīni, citroni, zemenes un ananāsi, patiesībā paaugstina asiņu sārmainību un var palīdzēt līdzsvarot asimetrisku diētu. Lai arī šie pārtikas produktiem ir pat raksturīgi skāba garša, pēc sagremošanas tie atbrīvo minerālvielas, kuras «uzsūc» liekos ūdeņraža jonus, padarot tos par efektīviem pasārminošiem aģentiem.

No kādiem ēdieniem jāizvairās?

Daudzi cilvēki savā uzturā izmanto baltos miltus un citus graudaugu produktus, piemēram, makaronus, arī gaļu, piena produktus, olas, kafiju un alkoholu. Kaut arī šie ēdieni un dzērieni nav viennozīmīgi «ļauni» no diētas izpratnes viedokļa, jo daudzi no tiem ir ļoti noderīgi enerģijas ražošanai un vispārējajai cilvēka ķermeņa funkcionēšanai, tos nevajadzētu uzņemt pārmērīgos daudzumos un būtu jācenšas līdzsvarot tos ar «pasārminošiem» ēdieniem.

Kuri ir vislabākie «pasārminošie» ēdieni?

Zaļie dārzeņi, kā, piemēram, brokoļi, gurķi, kāposti, zirņi, spināti, pupiņas un kāposti – visi ir lieliski, kad nepieciešams ieviest līdzsvaru ķermeņa pH līmenī. Citi dārzeņi, kā, piemēram, sīpoli, sēnes, kāposti un bietes arī ir ļoti labi šī mērķa sasniegšanai. Augļu valstī daži no daudzajiem «pasārminošajiem» pārstāvjiem ir vīnogas, ķirši, kokosrieksti, banāni, kazenes, arbūzs un melones.

Ja jūs vēlaties sārmainu saldinātāju, izmantojiet stēviju nevis cukuru. No riekstiem labākā izvēle ir mandeles un kastaņi.

Kuri ir labākie «pasārminošie» dzērieni?

Daži no dzērieniem ar sārmainu vidi ir, piemēram, kokosriekstu sula, dārzeņu sula, kā arī sārmains ūdens. Sārmains ūdens satur daudz sārmainu savienojumu, tostarp kāliju, kalciju, magniju, silīcija dioksīdu un bikarbonātu, padarot to par vislieliskāko palīgu, kā vienlaikus uzņemt daudz šķidruma un līdzsvarot sava ķermeņa pH līmeni.

Sārmainai diētai līdzsvars ir viena no galvenajām īpašībām, un šajā gadījumā lieliski sakrīt arī ar dietologu un veselības speciālistu sniegtajiem padomiem. Ja tava diēta sastāv 60% no sārmainiem ēdieniem un pārējie 40% no skābiem ēdieniem, tu esi uz pareizajām sliedēm. Ja tev ir simptomi, kuri varētu nozīmēt, ka tavs ķermeņa skābums ir pārāk augsts, centies uzturā lietot vairāk sārmaino produktu, līdz tava veselība sāk uzlaboties.

Avots: 

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas