Pērn grila produktu kategorijā pārdotas 615 tonnas gaļas produkcijas, liecina vietējā gaļas pārstrādes uzņēmuma Forevers pārdošanas rezultāti.
«Šī ir viena no straujāk augošajām kategorijām pēdējo gadu laikā, tāpēc šogad grila produktu pārdošanas apjomus uzņēmums plāno palielināt par vidēji 15-20%,» stātsa uzņēmumā.
Vērtējot pirktākos produktus, to vidū ir puskūpinātas alus sardeles, ribiņas marinādē un mednieku desiņas. Aktīvajā grila sezonā Forevers mēnesī saražo vidēji 63 tonnas grilam domāto produkciju.
Uzņēmuma pārstāvji uzsver, ka grila produkcijas kategorija vienmēr ir iezīmējusi izteiktu sezonalitāti, tai pakārtojot produkcijas ražošanas plānus un tirdzniecību. Savukārt pērn grilēšanai bija labvēlīgāki laika apstākļi, pagarinot grila produktu pārdošanas sezonu un attiecīgi arī pārdotos produkcijas apjomus.
«Grila produktu kategorija pēdējo gadu laikā uzrāda strauju izaugsmi un, jāatzīst, ka tai ir potenciāls augt arī turpmāk. To nosaka gan pircēju paradumi un prasības, gan arī ražotāju plašais piedāvājums, kurā šobrīd ir visai augsta konkurence. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc grila kategorijas produktu vidū nav vairs tikai tradicionālais cūkgaļas vai vistas gaļas šašliks, bet arī cepamdesiņas, ribiņas un citi gaļas izstrādājumi,» stāsta Forevers īpašnieks, valdes loceklis Andrejs Ždans.
Forevers dati liecina, ka pircēju iecienītāko grila produktu lokā ir arī mednieku desiņas, kebabčiki un klasiskais šašliks, kas uzņēmuma sortimentā parādījās pērn līdz ar grila sezonas iestāšanos – maija sākumu. Kopumā šobrīd Forevers ražo sešus grila produktus, taču šajā sezonā sortimentu plānots papildināt.
Vai tad EU negribējā samazināt gaļas ražošanu, dēļ lielās cenas un cik daudz resursus, zemes vajag lai dabūtu gaļu.