Recepte Valpurģu naktij: raganu pirkstiņi

Valpurģu nakts ir tradicionāli svētki, kurus katru gadu naktī uz 1. maiju ar dejām un ugunskuriem atzīmē daudzās Centrāleiropas un Ziemeļeiropas valstīs.

Šie svētki ir līdzīgi Visu Svēto dienai, jo arī šeit ir darīšana ar pārdabiskiem spēkiem. Svētku mērķis ir aizdzīt prom ziemu un sveikt pavasari.

BNN piedāvā recepti Valpurģu nakts uzkodām.

Raganu pirkstiņi

Daudzums: 60 cepumi

Gatavošanas laiks: 45 minūtes + atdzesēšanas laiks

Cepšanas ilgums: 20 minūtes

Sastāvdaļas:

1 glāze mīksta, sālīta sviesta

1 glāze pūdercukura

1 ola

1 tējkarote mandeļu ekstrakta

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

350 grami miltu

1 tējkarote sāls

200 grami veselu, lobītu mandeļu

Ievārījums

Pagatavošana:

1. Lielā bļodā sajauc kopā sviestu, cukuru, olu, kā arī mandeļu un vaniļas ekstraktus.

2. Citā bļodā sajauc miltus ar sāli. Pievieno iepriekšējai masai un labi samaisa. Apklāj un uz 30 minūtēm atstāj vēsumā.

3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC. Divas pannas apklāj ar cepamo papīru.

4. Mīklu sarullē pirksta formas cepumos. Kā «pirkstiņa» nagu katra cepuma galā iespiež vienu mandeli. Izmantojot mazu nazīti, iegriež strīpiņas vietās, kur jāatrodas pirkstu kauliņiem.

5. Cepumus liek uz sagatavotajām pannām un cep 20 līdz 25 minūtes, kamēr tie kļūst zeltaini. Dažas minūtes ļauj atdzist, izņem mandeles no «pirkstiņiem» un tukšajās vietās iepilda sarkanu ievārījumu. Mandeli iespiež atpakaļ tā, lai ievārījums izspiestos.

6. Cepumus atdzesē.

Avots: RecipeGirl

Ref: 110.000.103.774

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas