Valpurģu nakts ir tradicionāli svētki, kurus katru gadu naktī uz 1. maiju ar dejām un ugunskuriem atzīmē daudzās Centrāleiropas un Ziemeļeiropas valstīs.
Šie svētki ir līdzīgi Visu Svēto dienai, jo arī šeit ir darīšana ar pārdabiskiem spēkiem. Svētku mērķis ir aizdzīt prom ziemu un sveikt pavasari.
BNN piedāvā recepti Valpurģu nakts uzkodām.
Raganu pirkstiņi
Daudzums: 60 cepumi
Gatavošanas laiks: 45 minūtes + atdzesēšanas laiks
Cepšanas ilgums: 20 minūtes
Sastāvdaļas:
1 glāze mīksta, sālīta sviesta
1 glāze pūdercukura
1 ola
1 tējkarote mandeļu ekstrakta
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
350 grami miltu
1 tējkarote sāls
200 grami veselu, lobītu mandeļu
Ievārījums
Pagatavošana:
1. Lielā bļodā sajauc kopā sviestu, cukuru, olu, kā arī mandeļu un vaniļas ekstraktus.
2. Citā bļodā sajauc miltus ar sāli. Pievieno iepriekšējai masai un labi samaisa. Apklāj un uz 30 minūtēm atstāj vēsumā.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC. Divas pannas apklāj ar cepamo papīru.
4. Mīklu sarullē pirksta formas cepumos. Kā «pirkstiņa» nagu katra cepuma galā iespiež vienu mandeli. Izmantojot mazu nazīti, iegriež strīpiņas vietās, kur jāatrodas pirkstu kauliņiem.
5. Cepumus liek uz sagatavotajām pannām un cep 20 līdz 25 minūtes, kamēr tie kļūst zeltaini. Dažas minūtes ļauj atdzist, izņem mandeles no «pirkstiņiem» un tukšajās vietās iepilda sarkanu ievārījumu. Mandeli iespiež atpakaļ tā, lai ievārījums izspiestos.
6. Cepumus atdzesē.
Avots: RecipeGirl
Ref: 110.000.103.774