Ja vien neesi ļoti pedantisks un katram pārtikas produktam nav īpaši atvēlēta vieta ledusskapī, tad, visticamāk, īpaši nepievērs uzmanību tam, ka, piemēram, piena paka vai gaļa atrodas uz augšējā plaukta.
Izrādās, ka tā ir sliktākā vieta, kuru izvēlēties.
Kad uzzināsi, kāpēc tā, tu nekad vairs tā nedarīsi! Šis ir noderīgs padoms, kuru vari ieteikt arī citiem cilvēkiem, kuri uzturā lieto pienu un gaļu.
Pavārs Daniels Nortons skaidro, ka temperatūra ledusskapī visās vietās nav vienāda. Augšējie plaukti ir nedaudz siltāki, tāpēc tajos nevajadzētu novietot tādus produktus kā piens un gaļa, kas ir jātur vēsumā, un ko nedrīkstētu atstāt ārpus ledusskapja.
Tāpēc pienu un gaļu vajadzētu likt apakšējos plauktos vai arī dziļāk ledusskapī. Tad arī pastāv mazāks risks, ka uz produktiem savairosies veselībai kaitīgas baktērijas.
Tomēr tas nav vienīgais brīdinājums saistībā ar pārtikas glabāšanu ledusskapī. Nesen Pārtikas standartu aģentūras (Food Standard Agency) mājaslapā tika publicēts brīdinājums, ka ledusskapī nedrīkst glabāt kartupeļus. Zinātnieki uzskata, ka zemas temperatūras ietekmē kartupeļu ciete var pārvērsties par cukuru. Cepot kartupeļus, cukurs kopā ar aminoskābēm var radīt akrilamīdu, kas ir kaitīga un arī kancerogēna viela.
Avots: mirror.co.uk
Nu kurš gan liek ledusskapī kartupeļus?
Un kur glabāt frī kartupeļus?