Vecrīgā, laukumā pie Vaļņu un Kaļķu ielas krustojuma trešdien, 20.maijā, atklāta provokatīva vides instalācija «Ēdiens bez noslēpuma».
Trīs ceturtdaļas iedzīvotāju savas zināšanas par pārtikas piedevām vērtē kā viduvējas vai sliktas. Tāpēc instalācija mudinās iedzīvotājus aizdomāties un interesēties par ēdiena sastāvu un kvalitāti kafejnīcās, savukārt ēdinātājus – būt atbildīgākiem un atklātākiem pret patērētājiem, norādot ēdienu sastāvu, izejvielu izcelsmi un pievienotās piedevas, portālu BNN informē idejas autors – sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums LIDO.
Eiropas Savienībā arvien vairāk tiek aktualizēts jautājums par pārtikas produktu marķēšanu, precīza sastāva un izejvielu uzrādīšanu, kam cilvēki pievērš uzmanību, iegādājoties produktus veikalos. Taču katrs ceturtais iedzīvotājs vairākas reizes nedēļā apmeklē sabiedriskās ēdināšanas iestādes vai iegādājas gatavas maltītes, kurās gluži tāpat kā veikalos būtu jānorāda atklāta un skaidri saprotama informācija par ēdiena sastāvu un izmantotajām piedevām, norāda instalācijas autori.
Ref: 102.000.102.9841