Zviedrijā gaļas tirdzniecības apjomi pēdējos gados noslīdējuši līdz zemākajam līmenim kopš 1990.gada un turpina sarukt, tā liecina Zviedrijas Lauksaimniecības pārvaldes dati.
Kā citējot šos datus, trešdien, 5.decembrī, vēstīja zviedru ziņu portāls TheLocal.se, iestāde datus par gaļas patēriņu Skandināvijas valstī apkopo kopš 1990.gada un līdz šim zemākais patēriņa apjoms tika sasniegts 2017.gadā.
2018.gada pirmajos deviņos mēnešos zviedri ēduši vidēji vēl par 1,8 kilogramiem gaļas mazāk, ja salīdzina ar attiecīgo periodu 2017.gadā.
«Tirgus tendences, klimata pārmaiņu apsvērumi, uzsvars uz veselību pārtiku un dzīvnieku labturības jautājumiem – tie visi ir faktori, kas pašreiz ietekmē patēriņa tendences,» tā situāciju komentējusi Zviedrijas Lauksaimniecības pārvaldes pārstāve Osa Lannharda Ēberga (Åsa Lannhard Öberg).
2018.gada vasarā Zviedrija arī cietusi no liela sausuma un postošiem mežu ugunsgrēkiem, kas licis varasiestādēm ieviest uguns kurināšanas aizliegumu. Tas attiecies arī uz grilu kurināšanu privātmāju pagalmos un samazinājis gaļas patēriņu, tā saucamajā, grilēšanas sezonā.