Greipfrūtu vērtīgākās īpašības: maz kaloriju un jāēd ar visiem kauliņiem

Greipfrūtu vērtīgās īpašības, kas patiesībā ir zināmas ļoti daudziem no mums, ir dabīgas apelsīnu un pomelo hibridizācijas rezultāts. Par to gan reti kurš zina.

Greipfrūtu ir lieliski piemēroti tiem, kuri ievēro diētas. Eksistē vairāk nekā 20 šķirņu greipfrūti. Pamata sadalījums šīm šķirnēm ir pēc garšas un krāsas. Vispieejamākie mūsu lielveikalos ir rozā greipfrūti, taču ir arī sarkanie un baltie.

Skābais greipfrūts lieliski iet kopā ar jūras produktiem, it īpaši ar vēžveidīgajiem un zivīm, taču greipfrūti ir patiešām vērtīgi. Lai gan ne visiem tie iet pie sirds, tos pilnīgi noteikti vajadzētu iekļaut savā ēdienkartē daudz biežāk.

Greipfrūts, kas satur tikai 29 kcal uz 100 gramiem, ir ļoti iemīļots to sieviešu auglis, kuras rūpīgi seko līdzi savai figūrai. Neskatoties uz to, ka tas satur tik maz kaloriju, tas arī palīdz «sadedzināt» liekos taukus mūsu organismā.

Greipfrūti ir īpaši vērtīgi to sastāva dēļ. Šo augļu sastāvs ietver sevī A, C, B grupas, D un P vitamīnus. Bez vitamīniem tas satur arī līdz 7 % cukuru (fruktozi, glikozi un saharozi), ļoti daudz minerālvielu, organisko skābju un pektīnvielu. To visu papildina arī cilvēka organismam tik svarīgie fitoncīdi, kā arī ēteriskās eļļas un naringīns, kas atbild par greipfrūtu rūgto garšu.

587f6994170000880192ab86

Naringīns ir unikāla viela. Tas veicina normālu tauku uzsūkšanos organismā, uzlabo un paātrina kuņģa – zarnu trakta darbību, kā arī palielina vielmaiņas ātrumu.  Tas viss kopā palīdz atbrīvoties no liekā svara un ļauj notievēt.

Sarkanie greipfrūti satur likopēnu, kas ir tik ļoti svarīgs tiem, kuri sirgst ar sirds slimībām. Bez tam likopēns pazemina arī holesterīna līmeni asinīs.

Arī diabētiķiem savā uzturā daudz biežāk vajadzētu iekļaut greipfrūtus, jo tie ir spējīgi samazināt vajadzību pēc insulīna.

55e4b95c14000077002e4877

Lietot uzturā šo augli var tāpat kā apelsīnu, taču ir kāds labāks veids – sagrieziet greipfrūtu divās daļās un ēdiet tā saturu ar karotīti. Lai gūtu maksimālu labumu no šī vērtīgā augļa, tas ir jāēd tāds, kāds tas ir – ar visiem kauliņiem!

Avots:

osta6

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas