Paplašinot ražoto alkoholisko dzērienu sortimentu, AS Latvijas balzams 2015.gadā iepircis un ražošanā izmantojis 126 tonnas dažādu dabīgo un augu izcelsmes izejvielu, kas ir par 32 tonnām jeb 25% vairāk nekā pērn.
Lielāko īpatsvaru dabīgo izejvielu klāstā veido dabīgo sulu koncentrāti – ābolu, upeņu, zemeņu, persiku ķiršu, brūkleņu un citas – kopumā aptuveni 98 tonnas. No tām visvairāk – 59 tonnas ābolu sulas un 28 tonnas upeņu sulas koncentrāta. Sulu koncentrātus izmanto balzama, liķieru, sidru, kokteiļu un dzirkstošo dzērienu ražošanai, informē uzņēmums.
Pērn iepirktas arī deviņas tonnas žāvētu melleņu, 6,7 tonnas Arabica kafijas pupiņu, 4,5 tonnas žāvētu ābolu, 1,8 tonnas svaigas ingvera saknes, 1,2 tonnas medus un citas dabīgās izejvielas.
«Izmantot dzērienu ražošanā dabīgas izejvielas nav lēti, taču tā mēs varam uzturēt augstas kvalitātes standartu un turēties pie dzērienu oriģinālajām receptūrām,» komentē AS Latvijas balzams ražošanas direktors Ronalds Žarinovs. «Izejvielu iegādē mums ir būtiska gan to augstā kvalitāte, gan piegādātāja spēja nodrošināt konkrēto izejvielu ilgtermiņā noteiktā daudzumā un uzticamība. Protams, izmantojam arī vietējos piegādātājus, ja tas ir iespējams. Medu, mellenes, žāvētus ābolus iepērkam no Latvijas ražotājiem, bet eksotiskākas vai retākās izejvielas no citām valstīm,» stāsta Žarinovs.
Latvijas balzams tehnologi un dzērienu meistari paši gatavo ekstraktus no dabīgajām izejvielām, piemēram, melleņu, ābolu, kafijas un citus. Tie ir neatņemama receptūras sastāvdaļa, piemēram, Rīgas Melnā balzama sērijas dzērieniem, liķieriem Moulin de Fruits, Allažu ķimelis, Benediktīns, kafijas liķierim Moka un Black Balsam sērijas kokteiļiem. Dabīgas sastāvdaļas ir arī tādiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem kā Hektors, brendijiem Bonaparte un Grand Cavalier Exclusive, Ingvera rūgtais, kā arī degvīniem no LB Infusion sērijas, stāsta uzņēmumā.
Ref: 102.000.102.11841