Restorānu tīkls Lido investējis 10 000 eiro, lai iegādātos jaunas iekārtas un izstrādātu jaunu produktu piedāvājumu, informē Lido pārstāvji.
29% Latvijas iedzīvotāju ikdienā ēd pusdienas kādā sabiedriskās ēdināšanas iestādē un 15% to dara katru vai gandrīz katru darbadienu, liecina Lido pētījums.
Ceturtā daļa iedzīvotāju pusdienas restorānos un citās ēdināšanas iestādēs ietur dažas reizes mēnesī vai retāk, taču 45% ēdināšanas iestādēs pusdieno ļoti reti vai pat nekad. Visbiežāk pusdienas ārpus mājas ēd vīrieši, cilvēki vecumā no 25 līdz 34 gadu vecumam un Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji, visretāk – vidzemnieki.
Uz jautājumu, kāda ir minimālā cena, cik jāmaksā pilnvērtīgai pusdienu maltītei, 24% norāda, ka tādu maltīti iespējams paēst par summu no četriem eiro un vairāk. Piektā daļa respondentu domā, ka no trim līdz četriem eiro, 15% uzskata, ka šādas ēdienreizes maksai jābūt zem diviem eiro, taču lielākais vairākums – 35% vislabprātāk šādu maltīti ēstu cenā no diviem līdz trim eiro.
AS Lido valdes priekšsēdētājs Māris Blumbergs stāsta, ka tendences rāda – cilvēki vēlas ēst ārpus mājas biežāk, tērēt mazāk vienai ēdienreizei un vienlaicīgi paēst pilnvērtīgi.
Pašlaik četri dažādi ēdieni pieejami visos Lido restorānos – gruboto ar sēnēm, pikantais pupiņu sautējums, griķi ar liellopu gaļu un dārzeņiem un pasta ar malto gaļu. Paralēli tiek radīti jauni produkti, lai klientiem būtu lielākas izvēles iespējas.
Latvijas iedzīvotāju aptauja par pusdienām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs tika veiks 2019.gada februārī sadarbībā ar pētījumu centru SKDS.
Uzņēmums Lido dibināts 1987.gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. Lido grupā ietilpst trīspadsmit restorāni un trīs veikali Rīgā un tās apkaimē, trīs restorāni Tallinā, restorāns Ķirsons un ražotne Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā.