Latvijas lielākā alus darītava Aldaris izveidojusi Tradicionālo kolekciju, kas sastāv no trīs dažādām alus šķirnēm – tās izveidē ieguldīti 200 000 latu, savukārt gada laikā plānots pārdot 1, 7 miljonus litru jaunās kolekcijas alus.
Kolekcijā līdzās jau popularitāti ieguvušajam alum Dūmaku, pircējiem tiks piedāvātas divas jaunas augstākās kvalitātes alus šķirnes – nefiltrētais Kviešu un lāgera tipa Muižnieku. Viens no šīs kolekcijas galvenajiem mērķiem ir iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar alus un ēdienu kultūru – kura alus šķirne ir vislabāk piemērota konkrētam ēdienam, norāda AS Aldaris galvenais alus tehnologs Valdis Čunka.
Aptuveni 25% no alus lietotājiem izvēlas alu pie maltītes. Mēs esam pārliecināti, ka šis skaitlis var būt vēl lielāks, jo alus cienītāji Latvijā vēl ir tikai ceļā uz alus un ēdienu kultūras pilnveidošanu, kas citviet pasaulē ir ļoti populāra. Līdz šim Latvijā daudz popularizētāka ir bijusi vīnu un ēdienu kultūra, bet mēs vēlamies parādīt, ka alus saderība ar ēdienu ir tikpat laba, ja ne vēl labāka. Turklāt alus latviešiem noteikti ir daudz tuvāks, uzsver uzņēmuma izpilddirektors Tomas Panteli.
Jaunais Aldara Kviešu alus ir nefiltrētais alus – to dzerot varēs sajūst krustnagliņu, banānu, plūmju, apelsīnu miziņu un eksotisko augļu nianses. Tas lieliski sader ar zivju ēdieniem, savukārt Muižnieku alus.sader ar graudaugu produktiem un sieru. Bet jau pircējiem iepriekš pazīstamais Dūmaku alus – ar dažādos veidos gatavotiem gaļas ēdieniem, atklāj uzņēmuma tehnologs.
Kur vien Aldaris neinvestē, vai tiešām latvieši tik daudz dzer alu, ka kompānijai ir tādi līdzekļi?
latvieši taču alus dzērāju tauta