Trīs Latvijā dārgākie restorāni atrodas Jūrmalā – to apmeklētājiem pieejamas tādas ekskluzīvas jūras veltes kā gambas – īpašas garneles, omāra aste un krabju kājas.
Dārgākais ēdiens ir gambas, ceptas ķiploku sviestā ar dārzeņu žuljēnu un kartupeļu čipsiem – šī piedāvājuma cena Baltic Beach Hotel Caviar Club ir 45 Ls. Otrajā vietā ierindojusies tvaikota omāra aste ar krāsnī ceptu kalvadosa ābolu un vēžu mērci – šo ēdienu var baudīt Caviar Club Jūrmalā par 37 latiem. Savukārt trešo vietu ieņem restorāna Orrizonte ēdiens – Kamčatkas krabju kājas ar ķiploku sviestu un trejādām mērcēm, to cena – 27.95 Ls, raksta laikraksts Diena.
Salīdzinot ēdienkartes, izplēn vēl viens stereotips – ka restorāns Vincents noteikti būs topa augšdaļā, jo lauka baloža cepetis ar ogu sarkanvīna mērci par 21 Ls nebūt nav dārgākais ēdiens Rīgā.
Restorānā Benjamiņš un Ostas skatos savulaik strādājušais šefpavārs, tagad Ladig’s cafe īpašnieks Ingmārs Ladigs, stāsta, ka pieczvaigžņu viesnīcu restorāni un vēl dažas prestižas ēdināšanas iestādes notur cenu, pateicoties savai autoritātei. Restorāni izejvielas iepērk par pietiekami augstām cenām, turklāt daudz ko vairumtirgotāji restorāniem pārdod par krietni dārgāk nekā lielveikaliem. Cena atkarīga arī no personāla, interjera un citām izmaksām.