Apēst šokolādi ir pa spēkam katram bērnam, bet kā to izdarīt pareizi, nezina pat pieaugušie.
Daudzi vispār brīnās, uzzinājuši par to, ka šokolādes ēšanas procesam ir jāpieiet tik nopietni un pat jāievēro daži noteikumi, jo patiesībā šokolādes garša ir atkarīga pat no diennakts laika un gaisa temperatūras telpā, kurā Jūs plānojat to ēst!.
Pats veselīgākais šokolādes veids ir tumšā šokolāde, jo piena šokolāde satur ļoti daudz cukura, kas var kaitēt figūrai, bet baltā šokolāde, stingri sakot, vispār neskaitās šokolāde, jo tajā nav ne grama kakao, bet tradicionālajai šokolādei tas ir obligāts nosacījums. Zinātnieki ir pierādījuši, ka tumšā šokolāde ir ne tikai vienkārši ļoti vērtīga, bet dažos gadījumos pat nepieciešama, piemēram, cilvēkiem, kas sirgst ar cukura diabētu, jo tā satur lielu daudzumu mikroelementu, kas pazemina cukura līmeni asinīs. Tumšā šokolāde labvēlīgi ietekmē arī redzi, palīdz samazināt trombozes risku un uzlabo garastāvokli!
Nopērkot šokolādes tāfelīti, noteikti nelieciet to uzreiz ledusskapī, jo šokolādei nepatīk krasas temperatūras svārstības. Ideālie nosacījumi, šokolādes baudīšanai ir 22 – 24 grādu temperatūra, mērens sausums un dienas gaisma! Baltā šokolāde labi iet kopā ar riekstiem, ogām un Brī sieru! Piena šokolādes garšu vislabāk atklās apelsīni, zemesrieksti, godži ogas un arī bekons, kam noteikti ir grūti noticēt! Tumšo šokolādi speciālisti rekomendē pamēģināt kopā ar sālītu karameli, piparmētru, laimu, vīnogām un jūras veltēm! Ja runā par šokolādes saderību ar dzērieniem, tad baltā šokolāde vislabāk sader ar jebkuru baltvīnu, piena šokolādi var baudīt kopā ar portvīnu vai rozā vīnu, bet tumšā vislabāk iet klāt tieši sarkanvīnam! Zelta likums – vīnam jābūt saldākam par šokolādi!