Lieliskas ziņas tiem, kuri bieži ēd eļļā ceptus ēdienus!

Pateicoties nesen veiktam pētījumam, “spinātu ēšanas” pasaule visai drīz mainīsies.

Mūsu pašapziņu vairs nemazinās tas, ka ikdienas diētā būsim iekļāvušas nelielu daudzumu ceptas pārtikas.

Kā izrādās, cepšana eļļā patiesībā var pievienot vērtīgās uzturvielas dažiem dārzeņiem.

Pētījumā tika testēti tomāti, baklažāni, kartupeļi, ķirbji un tie tika sautēti, cepti eļļā un vārīti pirmā spieduma olīveļļā, ūdenī, kā arī ūdens un eļļas mikstūrā.

Fenola savienojumiem, kas sastopami olīveļļā, patiesībā piemīt antioksidējošas īpašības, kas pierādīti samazina resnās zarnas vēža un sirds slimību saslimšanas risku. Vārīšana vai olīveļļas pievienošana ūdenī, kurā vārās dārzeņi, nepalielina šo komponentu esamību, kā to dara cepšana eļļā.

Šī pētījuma rezultāti neļauj mums katru mīļu reizi skriet uz McDonalds, lai notiesātu lielo porciju frī kartupeļu. Tomēr pastāv zināmas cerības, ja esi gatava nedaudz piepūlēties. Bez sirdsapziņas pārmetumiem vari pagatavot krāsnī ceptus kartupeļus vai saldos frī kartupeļus.

Avots: yourtango.com

Saistītie raksti

1 komentārs

  1. Nu,re,viss atkal atgriežas vecajās sliedēs.Ēdam visu,bet ar mēru,un būs gan veselība,gan figūra normas robežās.

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas