Suši mūsdienās ir kļuvis par populāru ēdienu ne tikai Japānā, bet arī Eiropā – tai skaitā arī Latvijā.
Lai gan daudz suši restorānu ir Rīgā, tomēr ne katrs suši meistars zina, kā pareizi tas ir jāpagatavo.
Ja arī tu esi viens no tiem, kurš neatteiksies no tunča vai laša suši, pārliecinies, ka vietā, kur to pasūti, strādā pavārs ar atbilstošu izglītību un zināšanām, kā tie ir jāgatavo, lai neiedzīvotos nopietnās veselības problēmās, kā tas notika ar mūsu stāsta galveno varoni! Te ir runa tieši par svaigās zivs gaļas pagatavošanas principiem (ja tev garšo avokado un filadelfijas siera rolls, vari par šo neuztraukties) un bīstamību, kas rodas, neievērojot šos principus.
Kāds ķīnietis pēc Sašimi ēšanas devās pie ārsta sūdzoties par niezošu ādu un kuņģa darbības problēmām. Veicot analīzes, atklājas nepatīkama aina.
Pēc sašimi ēšanas viņa ķermenī bija ieperinājušies parazītiskie tārpi.
Ēdot neapstrādātu zivs gaļu, platais (zivju) lentenis (diphyllobothrium), kas ir sastopams visās zivīs, var izraisīt difilobotriozi.
Raksturīgākās difilobotriozes pazīmes:
mazasinība;
sālsskābes trūkums kuņģa sulā;
dažādi nervu sistēmas darbības traucējumi;
ādas krāsa slimniekiem bāli dzeltena;
rodas tūska;
traucējumi kuņģa darbībā;
uz mēles spilgti sarkani plankumi un plaisas.
Atsevišķos gadījumos slimība noris bez manāmiem traucējumiem.
Parazītiskās infekcijas rodas tieši pēc svaigu, neapstrādātu zivju apēšanas, tāpat daudz pētījumu apliecina, ka pat no kārtīgi izceptas zivs var rasties kāda negatīva reakcija organismā.
Avots: healthyfoodforever.com