Recepte: Dzērveņu – spinātu salāti

Līdz ar svētku tuvošanos, iespējams, daudziem nāksies piedzīvot ne vienas vien sātīgas vakariņas. Tiem, kas meklē kādu gaisīgāku un vieglāku recepti Ziemassvētkiem, BNN piedāvā Dzērveņu – spinātu salātus, ar ko iepriecināt gan sevi, gan viesus.

Dzērveņu – spinātu salāti

Sastāvdaļas:

1 tējkarote sviesta

3/4 glāzes mandeļu skaidiņas

500 grami spinātu

1 glāze žāvētu dzērveņu

2 tējkarotes grauzdētu sezama sēklu

1 tējkarote magoņu sēklu

1/2 glāze cukura

2 tējkarotes sakapātu sīpolu

1/4 tējkarotes sarkanās paprikas

1/4 glāze baltvīna etiķa

1/4 glāze ābolu sidra etiķa

1/4 glāze olīveļļas

Sagatavošana:

Vidēji dziļā pannā uzkarsē sviestu, kurā viegli sacep mandeles. Pēcāk mandeles atdzesē.

Bļodā sajauc sezama, magoņu sēklas, cukuru, sīpolus, papriku, vīna un sidra etiķi un olīveļļu.

Saplucinātus spinātus pārlej ar minēto mērci un sajauc ar dzērvenēm un mandelēm.

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas