Laims ir labs C vitamīna avots ar stipru citrusa smaržu – šo augli bieži vien izmanto dažādu maltīšu gatavošanā, lai pastiprinātu ēdienu un dzērienu garšu.
Šis auglis tiek plaši izmantots Āzijas virtuvē, kur to pievieno gan pamatēdieniem, desertiem un dzērieniem, gan arī kā garšvielu.
Kubas mohito
Sastāvdaļas:
1/2 laima sulas
1 tējkarote cukura
1 tējkarote piparmētru lapiņu
Ledus
60 ml apelsīnu ruma
Zelteris
Pagatavošana:
Laima sulu sajauc ar cukuru un maisa, līdz cukurs izkusis.
Pievieno piparmētras lapiņas un visu sajauc, stingri stampājot lapiņas pret glāzes pamatni.
Glāzi piepilda ar sasmalcinātu ledu un pielej rumu.
Samaisa un virsū uzlej pavisam nedaudz zeltera.
Rotā ar piparmētras zariņu.
Šis dzēriens jādzer uzreiz, tāpēc to vēlams gatavot tieši pirms pasniegšanas.
Ref: 102.000.102.7323
Labdien.
Velos uzzinat kur var nopirkt Apelsina Rumu?
Un pa kadam cenam?