Lieldienas nav iedomājamas bez raibi krāsotām olām, savukārt olu ēšana – bez gardas majonēzes. Tā noder arī pēc svētkiem, kad no olām, kas palikušas pāri un nav apēstas, var pagatavot salātus.
Kā pašiem pagatavot majonēzi, stāsta Aqua Luna šefpavārs Gints Aizupietis.
Mājās gatavota majonēze
Sastāvdaļas:
divi olu dzeltenumi
tējkarote Dižonas vai angļu sinepju
300 ml eļļas (var izmantot gaišo olīveļļu, rapšu eļļu, citu augu eļļu vai to maisījumu)
1-2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
svaigi spiesta citrona sula
jūras sāls
svaigi samalti baltie pipari
Pagatavošana:
Bļodā kuļ olu dzeltenumus, pievieno sinepes, tad turpina maisīt un lēnām pievieno aptuveni pusi eļļas. Pēc tam pievieno ēdamkaroti etiķa, un maisot turpina pievienot atlikušo eļļu.
Noslēgumā pievieno garšvielas, atlikušo etiķi, ja tas ir nepieciešams.
Ja majonēze veidojas pārāk bieza, maisīšanas laikā var pievienot kādu pili silta ūdens.
Ref: 102.000.102.9520