Mežāža zīmē dzimušos var pieskaitīt pie konservatīvā tipa cilvēkiem virtuvē un maltīšu gatavošanā – eksperimenti un ekotiski, nezināmi ēdieni šos cilvēkus īpaši neuzrunās. Tā vietā viņi labprātāk pieturēsies pie tradicionālajām vērtībām.
Neskatoties uz to, no šīs zīmes pārstāvjiem var iznākt labi pavāri, jo rosīšanās virtuvē viņiem patīk. Jo īpaši Mežāžiem garšo zupas un siltie ēdieni. Tāpat viņi padomās par krājumiem ziemai un tos arī sarūpēs.
Šajā zodiaka zīmē dzimušajiem ieteicamākā ir jaunlopa un jēra gaļa, turklāt viņiem ļoti garšo arī dārzeņi, no kuriem lietderīgākie ir baklažāni, kabači un bietes. No augļiem Mežāžiem vajadzētu izvēlēties meloni, arbūzu, bumbierus un ābolus, bet no garšaugiem – salviju, cigoriņus, krustnagliņas un citronu.
Harčo
Sastāvdaļas:
1/2 kg gaļas, vislabāk krūtiņa
2 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
1/2 glāzes rīsu
1/2 glāzes skābju plūmju
Sāls
Pipari
Sviests
Tomāts
Pētersīļi
Dilles
Pagatavošana:
Sagriež gaļu mazos gabaliņos, uzlej tai virsū ūdeni un liek vārīties.
Pēc pusotras vai divām stundām pievieno sīki sagrieztus sīpolus, sastampātas ķiploka daiviņas, rīsus, plūmes, sāli, piparus un vāra vēl pusstundu.
Piecas līdz desmit minūtes pirms zupas nocelšanas no uguns pievieno divas ēdamkarotes sviestā viegli apceptu tomātu.
Pirms pasniegšanas zupai pievieno sīki sagrieztus pētersīļus un dilles.
102.000.102.6244
Ja esmu dzimis citā zīmē, es šo ēst nevaru?