Kamēr par makarūnu jeb mandeļu bezē cepumu izcelsmes valsts godu cīnās gan Itālija, gan Francija, tie iemantojuši milzu popularitāti daudzās pasaules valstīs. Izrādās, tos pagatavot nav nemaz tik viegli – stingri jāvadās pēc receptes, jo pat mazākā kļūdiņa var draudēt ar neizdošanos.
Sastāvdaļas:
3 olas
Pūdercukurs
110 g mandeļu
225 g cukura
25 g kakao
Saldētas avenes
Pagatavošana:
Trīs olu baltumiem pievieno pūdercukuru un saputo vienā virzienā vienādā ātrumā.
Otrā traukā sajauc grauzdētas mandeles ar cukuru un kakao, piecas minūtes karsē cepeškrāsnī 160 grādos. To darot nedrīkst būt caurvējš, citādi makarūni neizdodies.
Uz pannas klāj cepampapīru, no mīklas izspiež divus centimetrus lielus cepumus. Uz pusstundu atstāj istabas temperatūrā, pēc tam desmit minūtes tur krāsnī 110 grādu temperatūrā. Atdzesē.
No avenēm izspiež sulu, izberž caur sietu, ievieto saldētavā, ik pa laikam apmaisot.
Makarūnus pasniedz ar aveņu sorbetu.
Ref: 102.000.102.9654