Recepte: Vistas stilbiņi ar cidonijām un medu

Cidonijas, pagatavotas dažādos veidos, ir ne vien garšīgas, bet arī ļoti veselīgas, jo satur gan organiskās skābes un šķiedrvielas, gan C vitamīnu, provitamīnu A, kāliju, dzelzi, kobaltu un citus mikroelementus.

Cidonijas uzlabo apetīti, vielmaiņu un samazina holesterīna daudzumu asinīs, savukārt no to sulas gatavo dažādas kompreses. Tāpat tās der cīņai ar klepu un aizsmakušu balsi.

Vistas stilbiņi ar cidonijām un medu

Sastāvdaļas:

4 vistas stilbiņi

1 čili

2 ēdamkarotes medus

5 – 6 cidonijas

1 ķiploks

2 ēdamkarotes tumšās sojas mērces

Pagatavošana:

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.

Sagriež cidonijas četrās daļās, izņem sēklas. Cepeštraukā liek cidonijas un vistas stilbiņus, ķiploku.

Sajauc soju ar medu un čili.

Pārlej vistas stilbiņiem un tos nedaudz apvārta.

Cepeštrauku pārklāj ar foliju un liek cepties uz 30 minūtēm. Pēc tam noņem foliju un apbrūnina vistiņas.

Receptes autors Rimi veselīgās ēšanas skola Aikāgaršo norāda, ka šādi pagatavoti vistas stilbiņi vislabāk garšos ar sezonālo dārzeņu biezeņiem vai svaigiem salātiem.

Ref: 102.000.102.8386

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas