«Saldā ēdiena gatavošana var kļūt par skaistu tradīciju visai ģimenei. Izvēlieties vienkāršu recepti, kuras pagatavošanā iespējams iesaistīt arī bērnus. Nav jau noslēpums, ka paša gatavotais ir visgardākais – sniedz gandarījumu un rada labi paveikta darba izjūtu,» portālam BNN norāda receptes autors restorāna Laivas šefpavārs Jānis Eislers.
Zemeņu pudiņš
Sastāvdaļas:
5 olas,
50g cukurs,
2 ēdamk. miltu,
2 ēdamk. kartupeļu miltu,
citrona miziņa,
zemeņu ievārījums,
4 olu baltumi,
100g cukura.
Pagatavošana:
Katliņā iesit olas, pieber cukuru, puto uz plīts 50-60 minūtes vai līdz brīdim, kad masa paliek balta un bieza. Putojot atdzesē, tad pieliek klāt citrona miziņu, sijā miltus un viegli iemaisa.
Masu liek uz trim papīra ripām, kuras liek uz plātes, cep vidēji karstā krāsnī (150 grādos) 15-20 minūtes.
Kad ripas atdzisušas, ņem nost no papīra.
Olas baltumu saputo, pieber cukuru, samaisa. Uz vienas biskvītu ripas uzsmērē zemeņu ievārījumu, liek virsū otru ripu, kam uzsmērē virsū ievārījumu, tad liek virsū trešo ripu. Virsu un malas nosmērē ar saputoto olas baltumu, pārējo olbaltuma masu liek audekla maisiņā, kam galā ir caurulīte. Garnē torti.
Tad apcep krāsnī gaiši zeltainu.
Pasniedz aukstu ar zemeņu mērci.
Ref: 102.000.102.8105