Receptes: Olu krāsošana

Tradicionāli Lieldienās daudzas ģimenes mielojas ar olām, iepriekš tās izrotājot. Tomēr, ja nav vēl izvēlēta mīļākā olu krāsošanas tehnika, šeit pāris padomu, kā olu krāsošanu padarīt radošāku.

Olu izvēle:

Baltās olas – izceļ krāsas un krāsu nianses

Brūnās olas – krāsa ir spilgtāka

Lai olas nesasprāgst, tās pirms vārīšanas ieteicams uz divām stundām atstāt istabas temperatūrā. Pirms krāsošanas olas nomazgā un samitrina, lai krāsa labāk pārklājas.

Karstā ūdenī vāra:

Uzvāra nolējumu 20-30 minūtes, olas vāra 10 minūtes, 10 minūtes atstāj ievilkties.

Brūnas – sīpolu mizas

Dzeltenas – apelsīnu mizas, spināti, nātres, burkāni, citronu mizas

Pelēkbrūnas – kafija (100 grami uz 1 litru)

Oranžas – bērzu lapas, kurkuma

Zaļas – piparmētras

Zilas – mellenes, upenes

Rozā – karkadē tēja

Aukstā ūdenī mērcē:

Uzvāra nolējumu 20-30 minūtes, atdzesē, uzvāra atsevišķi olas, vismaz 2 stundas mērcē.

Violetas – aroniju sula un etiķis

Brūnas – melnā tēja

Sarkanas – biešu, dzērveņu, vīnogu sulas un etiķis

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas