Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar 25 Rīgas restorānu un kafejnīcu šefpavāriem ir izstrādājis projektu «Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga». Tā ietvaros šī gada laikā vietējie iedzīvotāji un ārvalstu viesi tiks iepazīstināti ar Latvijas produktu izmantošanu izcili gardu ēdienu pagatavošanā.
«Tūristi jau ir atzinīgi novērtējuši Rīgas restorānu cenas un kvalitātes attiecību, kā rezultātā devuši būtisku pienesumu pilsētas ekonomikai. Mums ir visi priekšnoteikumi, lai sekmīgi attīstītu visā pasaulē pieaugošo kulināro tūrismu,» saka RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.
Rīgas labākie šefpavāri no 25 restorāniem un kafejnīcām katru mēnesi ēdienkartē iekļaus ēdienus, kuru pagatavošanā tiks izmantots kāds īpašs vietējais produkts. Piemēram, martā tie būs Latvijas piena produkti, aprīlī – bērzu un kļavu sulas, bet maijā – pavasara zaļumi.
Jūnijs būs zemeņu mēnesis, jūlijā piedāvās nobaudīt jaunos kartupeļus, augustā – meža veltes (sēnes un ogas), septembrī – Latvijas rudens labumu klāsts, oktobris būs zivju mēnesis, novembrī baudīsim Rīgas melno balzamu un ēdienus no Latvijā lielākās ogas – ķirbja. Decembris būs garšu pārsteigumu mēnesis ar īpašiem restorānu svētku piedāvājumiem.
Ref: 104.104.102.826
superīga ideja, kā popularizēt Latviju!