Sešas sildošu dzērienu receptes Ziemassvētkiem

Karstie kokteiļi vēsajā un tumšajā laikā ir kļuvuši īpaši aktuāli. Tie ļauj sasildīties un rada ziemas sezonai raksturīgo atmosfēru.

Ne tikai vīnu var karsēt, tādējādi padarot to par īpaši sildošu un ziemīgu dzērienu, arī citus savus iecienītākos kokteiļus var baudīt karstus, norāda Elkor Food&Wine pārstāvji. Tas ir ļoti vienkārši – galvenais ir dzērienu nevārīt, bet sildīt līdz aptuveni 60 grādu temperatūrai, tādējādi pastiprinot dzēriena aromātu un nezaudējot labās garšas īpašības.

Karstais ābolu pīrāgs glāzē

50 ml tumšā ruma

150 ml ābolu sulas

Malts kanēlis

Kanēļa standziņa dekorēšanai

Ābola daiviņa

 

Karstais balzams

25 ml Rīgas melnā balzama

175 ml upeņu sulas

Apelsīna daiviņa

 

Stiprais morss

175 ml dzērveņu sulas

25m l degvīna

15 ml medus

Apelsīna daiviņa

Kanēļa standziņa

Svaiga piparmētra

 

Sildošais apelsīns

175 ml apelsīnu sulas

25 ml degvīna

15 ml medus

Apelsīna daiviņa

Kanēļa standziņa

 

Karstā Pina Colada

50 ml Malibu kokosriekstu ruma

150 ml ananāsu sulas

15 ml laima sulas

Ananāsa daiviņa

Svaiga piparmētra

 

Klasiskā imunitātes tēja

30 g citrona

20 g medus

25 g svaiga ingvera

Svaiga piparmētra

Ref: 102.000.102.8869

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas