Šonedēļ sākas gardēžu iecienītais Gastronomijas festivāls

Vairāk nekā desmit dienu garumā ar jauniem ēdieniem un speciāliem piedāvājumiem teju 60 restorānos, kafejnīcās, bāros, konditorejās, beķerejās un picērijās Latvijā norisināsies Gastronomijas festivāls. Tas jau ceturto gadu atklās starptautisko pārtikas izstādi Riga Food, priecējot gardēžus visā valstī.

Gastronomijas festivāls notiks no 26.augusta līdz 6.septembrim, un tā laikā ikvienam būs iespēja nogaršot neskaitāmi daudz jaunus ēdienus un sajust unikālu garšu salikumus. Ar dažādām garšām priecēs gan vēl nedzirdēti censoņi, gan jau pieredzējuši uzņēmumi – restorāni, kafejnīcas, bāri, konditorejas, beķerejas un picērijas, informē rīkotāji.

«Tieši Gastronomijas festivāls ir zīme, ka tuvojas rudens sezona ar visām dabas veltēm, ko tas nes sev līdzi. Mūsu festivāla Rudens velšu ēdienkarte pārsteigs ar meža un dārza bagātīgajiem labumiem. Esam pārliecināti, ka viss, kas audzis tepat mūsu pašu zemē, ir mums visvairāk nepieciešamais,» uzsver Liepājas restorāna Upe, kas festivālā piedalās jau trešo gadu, pārdošanas vadītāja Sintija Pusaudze.

Dalībnieku piedāvātās maltītes ir daudzveidīgas, tāpēc katrs atradīs savai gaumei un garšas kārpiņām atbilstošāko. Tā, piemēram, kultūras bārs Sapņi un kokteiļi ir sagatavojuši trīs neparastus kokteiļus kopā ar gardām uzkodām, Skrīveru mājas saldējums – unikālu maltīti sešās kārtās, kur saldējumiem piemeklētas izcilas piedevas, veidojot pārsteidzošas garšu kombinācijas, restorāns Deviņi – īsteni latvisku ēdienu degustācijas, bet Jaunmoku pils restorāns Liepaleja – Pilskunga cienīgu maltīti ar pārsteigumu noslēgumā.

Ar citu dalībnieku piedāvājumiem var iepazīties festivāla mājaslapā: www.gastrofest.lv. 

Viesus ar lieliskām maltītēm priecēs tādās Latvijas pilsētās kā Rīga, Liepāja, Sigulda, Mālpils, Dikļi, Mārupe, Ventspils, Jūrmala, Pūre, Skrunda, Rēzekne, Cēsis, Tukums, Daugavpils, Jelgava, Pilsrundāle, Skrīveri, Piņķi un Jaunpils.

«Mūs priecē, ka šogad festivālā kuplā skaitā piedalās Latvijas skaistās muižas un pilis – Skrundas muiža, Mālpils muiža, Jaunmoku pils, Jaunpils pils, Rundāles pils un Dikļu pils. Cilvēki varēs ne tikai nobaudīt īpašos piedāvājumus, bet arī apskatīt Latvijas skaisto arhitektūru. Festivāla dalībnieki ir ieguldījuši lielu darbu, lai sagatavotu jaunas ēdienkartes, turklāt lielākā daļa piedāvās ēdienus no pašmāju sezonālajiem produktiem, tādējādi atbalstot gan vietējos ražotājus, gan piedāvājot maltīti no dabīgiem produktiem,» stāsta Gastronomijas festivāla projekta vadītājs Māris Briedis.

Ref: 102.000.102.10522

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas