Svarīgi zināt, kāpēc tev nekad nevajadzētu atkārtoti vārīt ūdeni

Uzzini par veselības riskiem, kādiem tu sevi pakļauj, atkārtoti lietojot uzturā vārītu krāna ūdeni.

Vairums cilvēku uzturā lieto vārītu krāna ūdeni. Kad tu vāri ūdeni no krāna, tu izmaini ūdens ķīmisko sastāvu, iekustinot gaistošus savienojumus un izšķīdinot gāzes. Vairumā gadījumu tā ir laba lieta. Bet, ja tu vāri krāna ūdeni atkārtoti, tu riskē ar to, ka tavā ūdenī negribētas ķimikālijas uzkrāsies koncentrētākā sastāvā nekā pirms tam – tādas ķimikālijas kā nitrāti, arsēns un fluorīds.

Rezultātā ir iespējams arī saslimt ar smagu slimību.

Uz destilētu ūdeni tas neattiecas – tu vari to vārīt atkal un atkal, neuztraucoties par to, ka savu veselību pakļauj riskam.

Pastāv arī vēža risks

Ir cilvēki, kuri pamatoti apgalvo, ka atkārtoti vārīts ūdens var izraisīt vēzi. Kaut gan vēl nav veikti padziļināti pētījumi, šie spriedumi nav arī bez pamata. Kaitīgo ķimikāliju koncentrēšanās ūdenī palielina risku saslimt ar vairākām slimībām, starp kurām ir arī vēzis.

Kaut arī nav vēl zināms, vai kaitīgo ķimikāliju koncentrācija atkārtoti vārītā ūdenī ir pietiekami augsta, lai būtu nopietns pamats satraukumam par vēža iespējamību, jebkurā gadījumā daudz labāka ideja ir nevārīt ūdeni vēlreiz.

Ja nākamreiz, kad dodies gatavot tēju vai kafiju, tējkannā vēl ir palicis ūdens no iepriekšējās vārīšanas – izlej to un ielej svaigu. Tas ir pietiekami vienkārši, lai sāktu to darīt savas veselības labā.

Avots: simpleorganiclife.org

Saistītie raksti

5 KOMENTĀRI

  1. kas tas par krānu, kur iekšā nitrāti, arsēns un fluorīds??? Kas tās par gāzēm, kas nevis vārot izdalās no ūdens, bet izšķīst tajā?

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas