«Garšas nianses ir tās, kas atšķir pieņemamu kokteili no patiešām izcila kokteiļa. Tāpēc ir vērts iepazīt katra dzēriena specifiku un tā izmantošanas iespējas,» saka viens no pasaules labākajiem bārmeņiem, zīmolu Diageo Reserve un Bulleit Frontier Bourbon globālais vēstnieks Tims Eteringtons-Džadžs (Tim Etherington-Judge).
Ketel One Asiņainā Mērija
Asiņainā Mērija pavisam noteikti ir viens no pasaulē populārākajiem kokteiļiem – piemēram, ASV to bieži pieņemts pasniegt pat vēlajās brokastīs. Ņemot vērā, ka kokteiļa pagatavošanas process nav sarežģīts, daudzi bārmeņi pasaulē izstrādā savu īpašo Asiņainās Mērijas recepti. Tima Džadža Asiņainās Mērijas receptes atslēga neslēpjas pagatavošanas procesā, bet gan iepriekš īpaši sagatavotajā degvīnā.
Sastāvdaļas:
60ml Ketel One degvīns
2 ēdamkarotes Virgin olīveļļas
Tomātu sula
Citronu sula
Svaigi mārrutki
Tobasko mērce
Seleriju sula
Kūpināts sāls (Smoked Rock Salt)
Melnie pipari
Sagatavošanās process:
Pirms gatavot kokteili, nepieciešams sagatavot degvīnu ar tā saukto fat wash tehniku.
Pudeli degvīna Ketel One sajauc ar Virgin olīveļļu (2 ēdamkarotes); spēcīgi sakrata. Atstāj uz vienu dienu nostāvēties. Pēc 24 stundām nostāvējušos degvīnu izfiltrē cauri kafijas filtram un izfiltrēto dzērienu ievieto saldētavā. Kad degvīns ļoti spēcīgi atdzesēts, to vēlreiz izfiltrē cauri kafijas filtram. Tad tas ir gatavs lietošanai kokteilī.
Pagatavošana:
Tikai pēc tam visas sastāvdaļas sajauc šeikerī. Pasniedz sulas (highball) glāzē, kas pildīta ar ledu (pēc ieskatiem). Dekorē ar selerijas kātiņu vai citrona šķēlīti.
Ananāsu Ekspresis (Pineapple Express)
Pasaulē slavu iekarojušais kokteilis Ananāsu Ekspresis ir svaigs un gards dzēriens. To bieži vien ierasts gatavot ar rumu, taču Tims Džadžs savu Ananāsu Ekspresi izvēlas gatavot, izmantojot burbonu. Šajā kokteilī pats galvenais ir kvalitatīvs ananāsu sīrups, kas arī tam sniegs tā izcilo garšu.
Sastāvdaļas:
60ml Bulleit burbona
15ml paštaisīta ananāsu sīrupa
Sauja piparmētru
Sasmalcināts ledus
Sagatavošanās process:
Pirms sākt gatavot kokteili, jāsagatavo ananāsu sīrups – nederēs veikalā pirktais sīrups, vislabāko garšu varēs iegūt, to pagatavojot pašam. Lai pagatavotu sīrupu, no sākuma jāspiež sulu no svaiga ananāsa. Svaigo sulu sajauc ar cukuru attiecībā 1:1 un visu lej katliņā. Silda uz lēnas uguns, maisot kamēr viss cukurs ir izkusis. Atdzesē. Tad tas ir gatavs jaukšanai kokteilī.
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajauc šeikerī. Lej atdzesētā glāzē un dekorē ar ananāsa šķēlīti.
Viskija migla (Whiskey Mist)
Viskija migla ir īpašs, Tima Džadža radīts kokteilis, kuru diez vai sastapsi Rīgas krogos un restorānos. Kokteilim ir izsmalcināta un niansēta garša.
Sastāvdaļas:
25ml Johhnie Walker Gold Label Reserve
25ml svaigas biešu sulas
25ml Rosso Vermuts
25ml Ķiršu brendija
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajauc kopā šeikerī un lej glāzē (pēc izvēles). Kokteilim iespējams pievienot arī ledu.
Ref: 102.000.102.9577
Nu tas ananasu variants izskatas vel izdarams. Diennakti gatavot alko kokteilim – tas jau ka kukas cept :)) vispar interesanti, ko tik nevar jaunu izdomat :)))