Ziemeļkorejas prese vēsta, ka valstī strauji popularitāti iemanto pērnajā gadā izgudrots stiprs alkoholisks dzēriens – Korjo liķieris –, kam ir izsmalcināta garša, bet, kas būtiskāk, tā lietošanai neseko paģiras.
Angliski rakstošais portāls The Pyongyang Times ziņo: «Korjo liķieri, ko gatavo no sešus gadus veca Kesongas Korjo žeņšeņa – kam ir lielākā ārstnieciskā vērtība – un apdedzināta rīsa, augstu novērtējuši speciālisti un cienītāji, jo tā garša ir izsmalcināta un dzēriens neizraisa paģiras».
Taindongangas Pārtikas kombināts ražo divu dažādu stiprumu Korjo liķieri – ar 30 un 40% alkohola satura.
Amerikāņu portāls Foreign Policy vēsta, ka Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns iepriekš norādījis, ka ar dzēriena īpašo sastāvdaļu – Kesongas Korjo žeņšeņu – iespējams izārstēt tādas smagas saslimšanas kā Ebolu, AIDS un vēzi.
Ref: 111.111.102.3035