67% Latvijas iedzīvotāju, ceļojot pa Latviju, ietur maltīti ātrās ēdināšanas restorānos

67% latviešu atzīst, ka, dodoties braucienos uz citām Latvijas pilsētām, ietur maltīti ātrās ēdināšanas restorānos, savukārt 65% to dara arī ceļojot ārpus Latvijas, noskaidrots ātrās ēdināšanas restorāna Hesburger veiktajā aptaujā.

Pētījuma dati liecina, ka pirmie, kuri brauciena laikā ierosina par maltītes ieturēšanu ātrās ēdināšanas restorānos, ir bērni (49%), pasažieri (32%) , kam seko automašīnas šoferis (22%).

Garša, pasniegšana un apkalpošana – svarīgākie kritēriji, izvēloties ātrās ēdināšanas restorānu

Lai veiktu izvēli par labu vienam vai otram ātrās ēdināšanas restorānam, Latvijā kā svarīgākos kritērijus respondenti norādījuši ēdiena garšu (94%), pareizu ēdiena pasniegšanu (92%), personīgu pieeju apkalpošanā (89%), pieejamas cenas (88%) un produktu izejvielu kvalitāti (87%). Salīdzinot ar 2016.gadu, Latvijas iedzīvotāji par būtisku izvēles kritēriju norādījuši arī ātro ēdināšanas restorānu atrašanās vietu un pasūtījuma gaidīšanas laiku.

«Pētījuma rezultāti norāda, ka Hesburger tirgus pozīcijas konkurējošajos tirgus apstākļos ir stabilas, turklāt uzsver arī vienu no mūsu darbības prioritātēm – salīdzinot ar citiem tirgus spēlētājiem, mēs koncentrējamies ne tikai uz restorānu atvēršanu galvaspilsētā un tās tuvumā, bet arī uz tīkla paplašināšanu visā Latvijas reģionā. Pēc pētījuma rezultātiem spriežot, šis ir arī viens no faktoriem, ko klienti visvairāk novērtē, izvēloties mūsu restorānus,» norāda Hesburger attīstības direktore Ieva Salmela.

Aptaujā piedalījās 1 000 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 49 gadiem.

Ref:224.000.103.2972

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas