Recepte: Klasiskais liellopu burgers

Atminot 1776.gadā Filadelfijā pieņemto Savienoto Valstu Neatkarības deklarāciju, ik gadu 4.jūlijā Amerikas Savienotās valstis svin neatkarību no Apvienotās Karalistes.

Otrā Kontinentālā kongresa parakstītā deklarācija kļuva par pirmo oficiālo dokumentu, kurā minētas Amerikas Savienotās Valstis.

Par godu šim notikumam BNN aicina iepazīties ar Klasiskā hamburgera recepti, kura izcelsme gan nav datējama ar 18.gadsimtu, taču kura popularitāte saistās tieši ar ASV un to tradīcijām.

Jāatzīmē, ka pretendentu uz hamburgera izgudrotāja titulu ir vairāki. 19.gadsimta beigās, 20.gadsimta sākumā par hamburgera pirmo cepēju pieteikušies dažādas izcelsmes ASV štatos dzīvojošie pilsoņi – Teksasā, Konektikutā, Oklahomā. Tikmēr par ēdiena nosaukumu lēš, ka šādi to nosaucis kāds vācu jūrnieks no Hamburgas.

Klasiskais liellopu gaļas burgers

Sastāvdaļas:

60 g rīvmaizes

500 g maltas liellopu gaļas

Kečups

Sinepes

2 tējkarotes garšaugu maisījuma

Ola

Sāls

Melnie pipari

Olīveļļa

2 sīpoli

4 hamburgermaizītes

Salātu galviņa

Tomāts

Grieķu jogurts bez piedevām

Gurķis

Pagatavošana:

Bļodā samīca rīvmaizi, malto gaļu, divas ēdamkarotes kečupa, tējkaroti sinepes, garšaugus un viegli sakultu olu. Pieber sāli un piparus un no masas izveido četrus vienādus burgerus.

Grilu sakarsē mēreni karstu, bet tā pannu apslaka ar eļļu. Plānās ripās sagrieztos sīpolus grilē līdz tie kļūst zeltaini.

Pēc tam burgerus uz ļoti sakarsēta, ieeļļota grila cep no abām pusēm aptuveni 7-8 astoņas minūtes. Ārpusei ir jābūt brūnai, bet iekšpusei – rozīgai.

Četras uz pusēm pārgrieztas burgermaizītes grilē pāris  minūtes no katras puses, līdz tās ir viegli apgrauzdētas.

Maizes iekšpusi apsmērē ar mērci no grieķu jogurta un rīvētiem gurķiem, uzliek salātus, plānās šķēlēs sagrieztus tomātus, burgeru un sīpola ripas. Pārlej ar kečupu un virsū uzliek burgermaizes augšējo daļu. Pasniedz karstus.

Ref:102/103.000.103.4007

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas