Atminot 1776.gadā Filadelfijā pieņemto Savienoto Valstu Neatkarības deklarāciju, ik gadu 4.jūlijā Amerikas Savienotās valstis svin neatkarību no Apvienotās Karalistes.
Otrā Kontinentālā kongresa parakstītā deklarācija kļuva par pirmo oficiālo dokumentu, kurā minētas Amerikas Savienotās Valstis.
Par godu šim notikumam BNN aicina iepazīties ar Klasiskā hamburgera recepti, kura izcelsme gan nav datējama ar 18.gadsimtu, taču kura popularitāte saistās tieši ar ASV un to tradīcijām.
Jāatzīmē, ka pretendentu uz hamburgera izgudrotāja titulu ir vairāki. 19.gadsimta beigās, 20.gadsimta sākumā par hamburgera pirmo cepēju pieteikušies dažādas izcelsmes ASV štatos dzīvojošie pilsoņi – Teksasā, Konektikutā, Oklahomā. Tikmēr par ēdiena nosaukumu lēš, ka šādi to nosaucis kāds vācu jūrnieks no Hamburgas.
Klasiskais liellopu gaļas burgers
Sastāvdaļas:
60 g rīvmaizes
500 g maltas liellopu gaļas
Kečups
Sinepes
2 tējkarotes garšaugu maisījuma
Ola
Sāls
Melnie pipari
Olīveļļa
2 sīpoli
4 hamburgermaizītes
Salātu galviņa
Tomāts
Grieķu jogurts bez piedevām
Gurķis
Pagatavošana:
Bļodā samīca rīvmaizi, malto gaļu, divas ēdamkarotes kečupa, tējkaroti sinepes, garšaugus un viegli sakultu olu. Pieber sāli un piparus un no masas izveido četrus vienādus burgerus.
Grilu sakarsē mēreni karstu, bet tā pannu apslaka ar eļļu. Plānās ripās sagrieztos sīpolus grilē līdz tie kļūst zeltaini.
Pēc tam burgerus uz ļoti sakarsēta, ieeļļota grila cep no abām pusēm aptuveni 7-8 astoņas minūtes. Ārpusei ir jābūt brūnai, bet iekšpusei – rozīgai.
Četras uz pusēm pārgrieztas burgermaizītes grilē pāris minūtes no katras puses, līdz tās ir viegli apgrauzdētas.
Maizes iekšpusi apsmērē ar mērci no grieķu jogurta un rīvētiem gurķiem, uzliek salātus, plānās šķēlēs sagrieztus tomātus, burgeru un sīpola ripas. Pārlej ar kečupu un virsū uzliek burgermaizes augšējo daļu. Pasniedz karstus.
Ref:102/103.000.103.4007