Recepte: Upeņu čatnijs

Upenes satur daudz C vitamīna, kas palīdz uzlabot un nostabilizēt imūnsistēmu. Upenēs ir arī nikotīnskābe, kura piedalās vielmaiņas procesos, nervu sistēmas darbībā, asinsvadu paplašināšanā un veicina brūču sadzīšanu.

Tāpat upenes ir dabīgs skaistuma avots. Samaltu upeņu masa lieliski tonizē sejas ādu, novēršot tās novecošanos. Savukārt upeņu sulas sejas maska palīdz atbrīvoties no lokiem zem acīm.

«Vasara ir laiks, kad nevēlamies tērēt daudz laika ēst gatavošanai. Ļoti bieži dodamies izbraukumos pie dabas un ēdienu gatavojam uz vietas. Kā lielisku papildinājumu dažādām uzkodām iesaku čatniju. Upeņu čatnijs ļoti labi sader, piemēram, ar siera platēm,» norāda AS LIDO šefpavāre Ilga Joma.

Upeņu čatnijs

Sastāvdaļas:

Puspaciņa sviesta

Timiāna sēklas

Kanēļa standziņa

Svaigs čili pipars

Trīs krustnagliņas

Pāris tomātu

Glāze upeņu

Pagatavošana:

Izkausē apmēram puspaciņu sviesta, kuram pievieno timiāna sēklas, kanēļa standziņu, smalki sakapātu svaigu čili piparu un trīs krustnagliņas.

Kad sāk izdalīties patīkams garšvielu aromāts, pievieno apmēram vienu glāzi svaigu, kubiņos sagrieztu tomātu un tikpat daudz svaigu upeņu.

Visu uzvāra. Pēc gaumes pikantumam un garšas pastiprināšanai pievieno cukuru, sāli, melnus maltos piparus.

Čatniju atdzesē.

Šādu čatniju var pasniegt pie siera platēm atsevišķā trauciņā. Upeņu čatnijs lieliski garšos ar kamambēra sieru, brinzu un Lapzemes sieru. Tādu pašu čatniju var pagatavot arī no meža mellenēm, tikai tas būs maigāks.

Ref: 102.000.102.7933

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas