Recepte: Nūdeles ar prošuto, puraviem un lazdu riekstiem

Parma atrodas Ziemeļitālijā un veido iespaidīgu apgabalu mozaīku, sākot no Parmas ielejas – šauras zemes strēles, kas stiepjas gar Po upi, – līdz Apenīnu pakājei. Šā apvidus vēsture un kultūra ir tā identitātes neatņemama sastāvdaļa.

«Tā ir Parma – visā pasaulē izslavēta «Garšas ieleja» ar tās ilggadējām un vispāratzītām kulinārijas tradīcijām un produktiem, piemēram, Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano un Culatello di Zibello līdztekus kvalitatīvam bekonam un tipiskām gaļas uzkodām, olīveļļām, miltiem, dārzeņiem, pastām un daudzveidīgiem konserviem,» saka ar Mišlēna zvaigzni godalgotais itāļu šefpavārs Alberto Roseti, piedāvājot savu ēdiena recepti.

Nūdeles ar Prosciutto di Parma DOP, puraviem un lazdu riekstiem

Sastāvdaļas:

Mīklai

300 g (itāļu 00 maluma) kviešu miltu

1 ola

4 olu dzeltenumi

• sāls

• nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa

Mērcei

4 šķēles Prosciutto di Parma DOP, kas sagrieztas 1/2 cm platās strēmelēs

1 salmiņos sagriezts puravs

20 g grauzdētu lazdu riekstu

50 g sviesta

nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa

Pagatavošana:

Jauc visas mīklas sastāvdaļas, līdz masa kļūst stingra un viendabīga. Izveltnē mīklu ½ cm biezās strēmelēs un ar nazi sagriež nūdelēs.

Gatavojot mērci, sagriež strēmelēs Prosciutto di Parma DOP un apcep sviestā un eļļā, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Izslēdz plīti, pievieno puravus un atstāj nožūt.

Sālsūdenī izvāra nūdeles, nokāš un pievieno mērcei. Samitrina ar nelielu daudzumu ūdens un sautē 2 min.

Pasniedz izrotātu ar kraukšķīgiem lazdu riekstiem.

Ref: 102.000.102.8164

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas