Parma atrodas Ziemeļitālijā un veido iespaidīgu apgabalu mozaīku, sākot no Parmas ielejas – šauras zemes strēles, kas stiepjas gar Po upi, – līdz Apenīnu pakājei. Šā apvidus vēsture un kultūra ir tā identitātes neatņemama sastāvdaļa.
«Tā ir Parma – visā pasaulē izslavēta «Garšas ieleja» ar tās ilggadējām un vispāratzītām kulinārijas tradīcijām un produktiem, piemēram, Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano un Culatello di Zibello līdztekus kvalitatīvam bekonam un tipiskām gaļas uzkodām, olīveļļām, miltiem, dārzeņiem, pastām un daudzveidīgiem konserviem,» saka ar Mišlēna zvaigzni godalgotais itāļu šefpavārs Alberto Roseti, piedāvājot savu ēdiena recepti.
Nūdeles ar Prosciutto di Parma DOP, puraviem un lazdu riekstiem
Sastāvdaļas:
Mīklai
300 g (itāļu 00 maluma) kviešu miltu
1 ola
4 olu dzeltenumi
• sāls
• nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa
Mērcei
4 šķēles Prosciutto di Parma DOP, kas sagrieztas 1/2 cm platās strēmelēs
1 salmiņos sagriezts puravs
20 g grauzdētu lazdu riekstu
50 g sviesta
nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa
Pagatavošana:
Jauc visas mīklas sastāvdaļas, līdz masa kļūst stingra un viendabīga. Izveltnē mīklu ½ cm biezās strēmelēs un ar nazi sagriež nūdelēs.
Gatavojot mērci, sagriež strēmelēs Prosciutto di Parma DOP un apcep sviestā un eļļā, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Izslēdz plīti, pievieno puravus un atstāj nožūt.
Sālsūdenī izvāra nūdeles, nokāš un pievieno mērcei. Samitrina ar nelielu daudzumu ūdens un sautē 2 min.
Pasniedz izrotātu ar kraukšķīgiem lazdu riekstiem.
Ref: 102.000.102.8164