Recepte: Baltvīnā sautēti kāposti

Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus, kā arī ievestos sezonas augļus mandarīnus.

Šajos produktos esošās uzturvielas palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu, norāda receptes autori – Lido šefpavāri.

Baltvīnā sautēti kāposti

Sastāvdaļas:

Ēdamkarote zosu tauku

Sīpols

Ābols

180ml Riesling baltvīna

0.5 kg skābētu kāpostu

Šķipsniņa sāls

Tējkarote cukura

Lauru lapa

Divas krustnagliņas

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu un izkausē vienu ēdamkaroti zosu tauku. Kad tauki uzkarsēti pannā, ber vienu lielu smalki sagrieztu sīpolu un vienu plānās šķēlītēs sagrieztu lielu ābolu bez mizas.

Cep līdz āboli sāk karamelizēties un sīpoli apbrūnēt, pievieno 180ml baltvīnu no Reinas ielejas (Vācija), kas Latvijā vairāk pazīstams kā Rīslings.

Nedaudz iztvaicē alkoholu un visu masu pārlej sautējamā katlā. Tajā masai pievieno 0.5 kg skābētu kāpostu, šķipsniņu sāls, tējkaroti cukura, lauru lapu, divas krustnagliņas, apmaisa un sautē ar vāku līdz kāposti paliek mīksti.

Pasniedz kopā ar cūkgaļas vai liellopa gaļas cepeti.

Ref: 102.000.102.8826

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas