Selerija paaugstina vispārējo tonusu, kā arī darbaspējas. Seleriju saknes izmanto zupās, sautējumos, mērcēs un salātos, bet kātus – arī kā vieglas uzkodas. Turpretī lapiņas – kā garšvielu gaļas, zivju un dārzeņu ēdieniem.
Seleriju zupa
Sastāvdaļas:
500 g seleriju sakņu
1 sīpols
50 g žāvētās cūkgaļas krūtiņas
1 l gaļas buljona
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
120 g rīsu
4 ēdamkarotes rīvēta siera
Sāls
Pipari
Pagatavošana:
Selerijas notīra, nomazgā, sagriež sloksnēs. Sīpolu notīra, sagriež kubiciņos un cūkgaļu arī sagriež mazos gabaliņos.
Olīveļļā apcep sīpolu ar gaļu līdz tie kļūst brūni. Pievieno tomātu pastu un selerijas. Maisot cep piecas minūtes.
Vienmērīgi pielej karstu buljonu un vāra 20 minūtes uz mazas uguns. Pievieno sāli, piparus, rīsus un vāra, līdz gatavs.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru.
Avots: zeltene.lv
Ref: 102.000.102.9374