Ziemassvētku galdā visbiežāk liks salātus, saldumus un piparkūkas

Visvairāk jeb 58% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkus plāno svinēt 24.decembrī, bet 8% – 7. janvārī, kad svin Ziemassvētku vakaru pēc Pareizticīgās baznīcas kalendāra. Ceturtā daļa iedzīvotāju Ziemassvētkus svinēs gan 24.decembrī, gan 7.janvārī.

Turpretī 8% Latvijas iedzīvotāju vispār neplāno svinēt Ziemassvētkus. Starp viņiem vairāk kā puse ir vīriešu, kā arī gandrīz piektā daļa aptaujāto, kuri patlaban ir darba meklējumos, atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia pētījums.

Vairāk nekā puse (68%) to Latvijas iedzīvotāju, kas plāno svinēt Ziemassvētkus, piedalīsies gan svētku ēdienu pagatavošanā, gan arī produktu iegādē. Biežāk par pārtikas iegādi un ēdienu pagatavošanu Ziemassvētku galdam rūpēsies sievietes, kuras vecākas par 55 gadiem un tie, kuru personīgie ienākumi ir līdz 200 latiem.

TNS Latvia patērētāju uzvedības pētījumu eksperte Sigita Kalnakārkle norāda, ka tas, ka jaunieši retāk iegādāsies un gatavos ēdienus svētku galdam, varētu būt apliecinājums tam, ka Ziemassvētki tiks svinēti kopā ar vecākiem ģimenes lokā.

Lai iegādātos visus nepieciešamos produktus svētku galdam, vidēji tiek plānots apmeklēt trīs tirdzniecības vietas un tērēt apmēram 20-30 latus. Vairāk nekā puse repsodentu plāno iepirkties Maxima (60,8%) un Rimi (54%) veikalos, gandrīz trešdaļa – tirgū (31%), savukārt, apmēram desmitā daļa Latvijas iedzīvotāju produktus svētku galdam plāno iegādāties Top! (11%), Iki (11 %) un Elvi (11%) veikalos.

Lielākā daļa aptaujas dalībnieku ssvētku galdā iecerējuši likt dažādus salātus (74%), saldumus (63%) un piparkūkas (61%). Jaunieši biežāk nekā gados vecāki iedzīvotāji galdā plāno likt salātus, saldumus, kūkas, piparkūkas, atspirdzinošos bezalkoholiskos dzērienus, sulas un arī dažādus alkoholiskos dzērienus. Savukārt gados vecāki iedzīvotāji biežāk plāno cept gaļu, gatavot zivis, pelēkos zirņus un galdā likt svaigus vai konservētus augļus.

Ref: 102.000.102.564

Saistītie raksti

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Jaunākās Ziņas