Vakariņas – tas ir laiks, kad relaksēties pēc garas darba dienas, pabūt kopā ar mīļajiem vai laiku veltīt tikai sev. Lai turpmāk ikdienas galvā neraisītos jautājums – «ko gatavot vakariņās?», ziņu portāls BNN sniegs gardas vakariņu recepšu idejas, kuras sagatavojuši īsti garšas eksperti no Santa Maria.
Lai kaut nedaudz ietaupītu laiku, atvieglojot ikdienu, Santa Maria ik nedēļu piedāvās piecas idejas gardām vakariņām.
Vistas gaļas un Indijas riekstu voks ar nūdelēm
Sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai (4 porcijas)
400 g vistas stilbiņi
1 neliela zaļā paprika
0.5 sīpols
250 g brokoļi
2 ēd.k. eļļa cepšanai
1 paciņa Santa Maria Āzijas vok mērce ar soju un saldo čilī
1 dl grauzdēti Indijas rieksti
1 iepakojums Santa Maria Olu nūdeles
0,5 buntīte koriandrs
Kā pagatavot?
-Lieciet vārīties ūdeni nūdelēm.
-Sagrieziet vistas gaļu, papriku un sīpolu. Sadaliet brokoli gabaliņos.
-Uzkarsējiet eļļu parastajā vai vok pannā, uz lielas uguns apbrūniniet vistas gaļu.
-Kad vistas gaļa ir kļuvusi zeltaina, pievienojiet brokoli, papriku un sīpolu.
-Kad dārzeņi ir mīksti, pievienojiet vok mērci.
-Pievienojiet Indijas riekstus, samaisiet un atlieciet malā.
-Uzvāriet nūdeles atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Sagrieziet tās lielos gabalos un lieciet uz liela šķīvja.
-Pievienojiet vistas gaļas voku un pārkaisiet ar sasmalcinātu koriandru. Pasniedziet nekavējoties un izbaudiet!
Cūkgaļas un olu ramen nūdeļu zupa
Sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai (4 porcijas)
2 olas
1 iepakojums Santa Maria Ramen nūdeles
2 ēd.k. svaigs ingvers
2 daiviņa ķiploks
1 l vistas buljons (2 buljona kubiņi, 1 l ūdens)
2 gab. zvaigžņu anīss
1 gab. Santa Maria Piri Piri vai svaigs sarkanais čili pipars
2 tējk. nerafinēts cukurs
300 g cūkas pavēdere
150 g diedzētas pupiņas
200 g mazas spinātu lapiņas
2 ēd.k. Santa Maria rīsu etiķis
4 ēd.k. Santa Maria tumšās sojas mērces Tamari
4 lociņi
Kā pagatavot?
-Cieti novāriet olas un ļaujiet tām atdzist.
-Pagatavojiet nūdeles atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma, nokāsiet un noskalojiet tās aukstā ūdenī.
-Smalki sakapājiet ingveru un ķiploka daiviņas.
-Lieciet vārīties buljonu kopā ar ingveru, ķiplokiem, zvaigžņu anīsu, piri piri piparu un cukuru.
-Tikmēr sagrieziet cūkgaļu plānās šķēlītēs un cepiet pannā uz vidējas uguns, līdz tā kļūst kraukšķīga. Tad pārgrieziet katru šķēli uz pusēm.
-Četrās dziļās bļodās lieciet nūdeles, olu pusītes, diedzētās pupiņas un spinātus.
-Pievienojiet buljonam rīsu etiķi un sojas mērci, salejiet to bļodās.
-Rotājiet ar cūkgaļu un smalki sakapātiem loksīpoliem.
-Pasniedziet nekavējoties!
Vistas gaļas un stikla nūdeļu salāti
Sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai (4 porcijas)
5 lapas Ķīnas kāposts
1 ēd.k. eļļa
500 g malta vistas gaļa
3 lociņi
0.5 sarkanais sīpols
1 svaigs sarkanais čili pipars
5 ēd.k. Santa Maria zivju mērce
3 laima sula
3 tējk. svaigs sarkanais čili pipars
1 iepakojums Santa Maria Stikla nūdeles
0,5 buntīte koriandrs
Kā pagatavot?
-Sapluciniet Ķīnas kāposta lapas gabaliņos.
-Apbrūniniet malto gaļu nelielā daudzumā eļļas un pievienojiet Ķīnas kāposta lapas, lai tās kļūtu mīkstas.
-Sakapājiet lociņus un sarkano sīpolu. Izņemiet sēklas no čili pipara un sakapājiet to. Bļodā sajauciet dārzeņus ar malto gaļu. Nolieciet malā.
-Pagatavojiet salātu mērci no zivju mērces, laima sulas un cukura.
-Uzvāriet stikla nūdeles atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma un pēc tam sagrieziet tās lielos gabalos.
-Bļodā ar dārzeņiem un malto gaļu pievienojiet nūdeles un pārlejiet ar mērci.
-Rotājiet ar koriandra lapām. Pasniedziet viegli atdzesētu.
Saldskābs, vokpannā gatavots ēdiens
Sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai (4 porcijas)
1 paciņa Santa Maria Āzijas vok mērce ar soju un saldo čilī
400 g cūkgaļa, sasmalcināta
2 ēd.k. eļļa
0.25 svaiga ananāsa gabaliņi
1 dzeltenais sīpols, sasmalcināts
1 sarkanā saldā paprika, sasmalcināta
1 burkāns, sasmalcināts
75 g saldie zirņi
1 sīpolloki, smalki sasmalcināti
nūdeles vai rīsi kā piedevas
Kā pagatavot?
-Cepiet gaļu virs lielas uguns eļļā, līdz tā paliek zeltaini brūna. Tad nolieciet gaļu malā.
-Atkal uzkarsējiet pannu ar eļļu un pievienojiet sasmalcinātus dārzeņus. Fritējiet vai cepiet apmēram 1-2 minūtes uz lielas uguns.
-Atkal pievienojiet gaļu un apmaisiet.
-Ielejiet Āzijas saldskābās bioloģiskās garšvielas vokpannai un apmaisiet.
-Dekorējiet ar smalki sasmalcinātiem sīpollokiem un servējiet ar nūdelēm vai rīsiem.
Vista ar ananāsiem taizemiešu gaumē
Sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai (4 porcijas)
1 bundža Santa Maria kokosriekstu piens
1 paciņa Santa Maria Āzijas garšvielas ar ananasu
400 g vistas fileja, sagriezta
2 ēd.k. eļļa
0,5 svaigs ananāss
100 g svaigi spināti
koriandra lapas
rīsi vai nūdeles kā piedevas
Kā pagatavot?
-Sagrieziet vistas fileju kubiņos, un tad tos apcepiet eļļā.
-Sakuliet Āzijas garšvielas ar kokosriekstu pienu un pārlejiet pār vistu.
-Gatavojiet visu kopā dažas minūtes.
-Nomizojiet uz sagrieziet ananāsu gabalos un pievienojiet katlam kopā ar svaigiem spinātiem.
-Dekorējiet ar dažām koriandra lapām. Servējiet ar nūdelēm vai rīsiem.
Vairāk ar Santa Maria receptēm var iepazīties šeit.
Ref: 225.000.103.2672